15 yıl sonra ilk başbakan

Güncelleme Tarihi:

15 yıl sonra ilk başbakan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2006 00:00

Japonya Başbakanı Junichiro Koizumi, 15 yıl sonra Türkiye’yi ziyaret eden ilk Japon Başbakanı olarak bu akşam Ankara’ya geliyor.

Haberin Devamı

İsrail Başbakanı Ariel Şaron’un rahatsızlığı nedeniyle gezisinin Filistin ve İsrail’i kapsayan Ortadoğu ayağını iptal eden Koizumi’nin Ankara ziyaretinde, ikili ekonomik ilişkiler ağırlıklı yer tutacak. Koizumi, ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açması beklenen bu ziyaretinde Ankara’ya çantasındaki ekonomi dosyalarıyla geliyor. Görüşmelerde Ankara’nın, dış ticarette Türkiye’nin aleyhindeki dengesizliğe dikkat çekeceği belirtildi.

YATIRIMCI DAVETİ

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da Koizumi ile görüşmelerinde, Türkiye’de yabancı yatırımcılar için sağlanan teşvikleri anlatarak, Türkiye’ye daha fazla Japon yatırımcı gelmesi konusunda davette bulunması bekleniyor. Koizumi’nin ziyaretinde, yeniden inşa ve insani yardım kapsamında 550 askerinin bulunduğu Irak ile ekonomik çıkarları nedeniyle yakından takip ettikleri Ortadoğu barış süreci de önemli gündem maddelerini oluşturacak. Koizumi, Çarşamba günü Ankara’da Anadolu Medeniyetler Müzesi ve Japon Kültür Derneği’ni ziyaret ettikten sonra İstanbul’a geçerek kentin tarihi ve turistik yerlerini gezecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!