15 Temmuz film olacak

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz film olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2016 22:47

İstanbul’u kana bulayan 15 Temmuz Darbe Girişi sırasında yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak isteyen bir grup sinemacı, o günün tanıklıklarını beyaz perdeye aktarmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Çengelköy Medya Prodüksiyon Şirketini kuran Sanatçı Ateş Fatih Uçan ve Senarist Gürsal Aydın, dün Çengelköy Polis Karakolu’nun yanında basın açıklaması yaptı. Ateş Fatih Uçan, “15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizde yaşanan hıyanet ve halkımızın gösterdiği kahramanlık üzerine kurgulanan hikayemizi, gazilerimizin ve şehit ailelerinin anlattıkları gerçek hayat hikayeleriyle ve bizlerin deneyimlediğimiz olaylarla besleyerek beyaz perdeye taşımaya karar verdik” dedi.

Uçan, gazilerin, proje için alacakları tazminatı kendilerine vermeyi teklif ettiklerini, ancak çok duygulandıkları bu teklifi kabul etmediklerini, filmin tüm gişe karının da şehit aileleri ve gazilerine harcanacağını ifade etti.

15 Temmuz öncesinden başlayarak yaşanan gelişmeleri kaleme aldığını, ancak yazım çalışmalarının halen devam ettiğini anlatan Senarist Gürsal Aydın da, “O gece Türk halkının yazmış olduğu kahramanlık destanını beyaz perdeye aktarılır hale getireceğiz. Mümkün olduğunca abartmadan, kurgudan kaçınarak gazi ve şehit yakınları ile yapılan görüşmelerden edindiğimiz hikayelerle, kendi tanıklıklarımızı da katarak beyaz perdeye uygun hale getireceğiz. Bu işin senaristi de, hikaye yazarı da Türk milletidir. Biz sadece onu ekrana yansıyacak hale getireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

GAZİLER DESTEK VERDİ

15 Temmuz akşamında yaralanan Çengelköy muhtarı Can Cumhurcu ise, “Olayın üzerinden bir ay geçti, yaralarımız iyileşti ama gönül yaralarımız düzelmeyecek” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısından önce sokağa çıktıklarını anlatan ve eli ile boynundan yaralanan Cemil Akay da, “İlk sözüm ‘oğluma iyi bakın’ oldu. O sırada boynumdan kan fışkırıyordu. Kelime-i şahadet getirdim. Hastanede kendime geldiğimde ilk sözüm ‘hükümet düştü mü’ oldu. ‘Çok şükür düşmedi’ dediler. İstediklerini elde edememeleri bizim için en büyük mutluluk” ifadelerini kullandı.

Şehit yakınlarına seslenen 15 Temmuz Gazisi Oğuzhan Özçelik de, “Gülmekten asla vazgeçmeyelim. Biz kardeşlerimizi, eşlerimizi toprağa şehadet şerbetini içercesine verdik. Belki bir daha kolum düzelmeyecek ama inanın zerre kadar umurumda değil. Uyandığımda tek sorduğum şey vatandı. Bu olmazsa bedenimin hiçbir öneminin olmayacağını çok iyi biliyorum. Ne mutlu bize” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!