15 saat dalgalarla boğuştu

Güncelleme Tarihi:

15 saat dalgalarla boğuştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2003 01:54

Gökçeada'da sörfünün direği kırılan ve dalgalarla 15 saat ölüm kalım mücadelesi veren Bulgar sporcuyu balıkçılar kurtardı.

Aydıncık Koyu'nda önceki akşam antrenman yapan Monica Mudova (21), kıyıdan 3 mil açıktayken rüzgar şiddetini artırınca, sörfün 'Mast' adı verilen karbon polyester yelken direği kırıldı. Sörf üzerindeki hakimiyetini yitiren Mudova'yı, rüzgar açığa sürükledi. Bulgar sörfçü kampa dönmeyince, Sahil Güvenlik ekipleri hava kararıncaya kadar denizden ve havadan arama yaptı. Bölgedeki tüm gemi ve balıkçı teknelerine bilgi verildi. Geceyi, sörfün üzerinde, dalgalar ve soğukla boğuşarak geçiren Mudova, dün 08.00 sıralarında karasularımızdan çıkmak üzereyken, Bayramoğlu adlı balıkçı teknesinin radarında görüldü.

Baygın haldeydi

Balıkçıların baygın halde bulup, Sahil Güvenlik ekibine teslim ettiği Bulgar sporcu, tedaviye alındı. 15 saat denizde ölüm kalım savaşı veren Mudova, ‘‘Hava karardığında çok üşüdüm ve öleceğimi düşündüm. Dalga yüksekliği arttı. Çok korktum. Karanlık çok ürkütücüydü’’ dedi. Ekipte bulunan İvan Mudova, kardeşinin hayatta kalması için takım arkadaşlarından Nadialkova Kolina ile bütün gece dua ettiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!