15 günde hazırlar 330'u bekleriz

Güncelleme Tarihi:

15 günde hazırlar 330u bekleriz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 23:33

AK Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘başkanlık sistemi’ni içeren anayasa değişikliğine ilişkin açıklamalarının ardından yeni yol haritasını belirliyor.

Haberin Devamı

Parti kurmayları iki çekince üzerinde duruyor. Bahçeli’nin “Ben sadece ihtiyacımız olan kadar milletvekiliyle destek veririm üstünü siz tamamlayın” veya “Destek için şartlarım var” yönündeki yaklaşımının paketin geleceğini olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

AK Parti içinde fire olasılığı da dikkate alınıyor. İktidar partisi, 330 garantisini görmeden adım atmayacak. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, şunları söyledi: “Partide bir komisyon kurup teklifi 15 günde hazır hale getirebiliriz. Bu çalışmanın Meclis’e gelmesi, Meclis’te görüşülmesi tek başına yetmez. Yani Meclis’teki tablo zaten belli. Partilerin genel tutumu belli. Bunun için yeter sayısı alması, 330’un üzerinde bir sayının oluşması lazım. ‘Parlamentoya getirip bir şansımızı deneyelim’ diye bir çalışma olmaz. Başbakan parti liderleriyle görüşecek. Önce Bahçeli neyi kastediyor, öğrenmek lazım.” 

BAKMADAN GEÇME!