15 cana 50 YTL Yargıtay’dan döndü

Güncelleme Tarihi:

15 cana 50 YTL Yargıtay’dan döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2005 00:00

Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi, 17 Ağustos depreminde 15 kişinin yaşamını yitirdiği Ersoy Apartmanı davasında verilen 50 YTL’lik cezayı bozdu.

Düzce Ağır Ceza Mahkemesi müteahhit Hasan Ersoy, İnşaat Mühendisi Tarık Acaroğlu ve binadaki kaçak kata onay veren Mimar Sedat Duman’ın 1 yıl hapis cezası, 60’ar YTL de para cezası ile cezalandırılmalarına karar vermiş, daha sonra da sanıkların cezalarında ‘iyi hal’ indirimi yapılmıştı. 60 YTL’lik para cezası 50 YTL’ye, 1’er yıllık hapis cezası ise 10’ar aya indirilmiş ve ertelenmişti.

Mahkemenin kararı temyiz edilince dosya Yargıtay’a taşındı. Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi 50 YTL’lik cezanın bozulmasına karar verdi ve ‘Yeni TCK’ya göre yeniden değerlendirilsin’ dedi.

5237 Sayılı Yeni TCK’da ‘taksirle öldürme’ suçunun cezası ağırlaştırılıyor. Bu suç, yeni yasada 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Ancak, aynı yasa ‘sanık lehine olan yasa uygulanmalıdır’ hükmünü içeriyor. Bu nedenle, yeni yasada cezalar yükseltilse dahi yerel mahkeme ‘sanık lehine’ olduğu gerekçesiyle, önceki kararında direnebilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!