Kılıçdaroğlu'ndan hükümete destek

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan hükümete destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 14:46

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail'in, Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yönelik saldırısını kabul etmenin mümkün olmadığını belirterek, “Bu insanlık dışı saldırının gerekçesi ne olursa olsun asla mazur gösterilemez” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında,  İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısını kabul etmenin  mümkün olmadığını belirterek, “Bu insanlık dışı saldırının gerekçesi ne olursa  olsun asla mazur gösterilemez” dedi.

HÜKÜMETİN KARARI DOĞRU

Gazze'ye insani yardımların gönderileceğinin ilgili ülkelerin resmi  makamları tarafından bilindiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Ambargoyu delmeye yönelik bu son girişime Türkiye'den katılan ve  filodakilerin en büyüğü olan Türk gemisinin hareketinden önce tarafımızdan İsrail  makamları nezdinde kararlı girişimlerde ve uyarılarda bulunulabilinirdi. Böylece  yaşadığımız vahim tablonun önünün alınması mümkün olabilirdi. İsrail tarafından  yapılan bu saldırının tarafımızdan geçiştirilmesi mümkün değildir. Büyükelçimizin geri çağrılması olumlu bir girişimdir. Bunun yanında  Hükümetin başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası örgütlerin gündemine  getirmesini, yakından izlemesini ve hukuki yollara başvurmasını yerinde  buluyoruz.”

Haberin Devamı

İSKENDERUN'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da  yanıtladı. Bir gazetecinin, İskenderun'daki terör saldırısında 7 askerin şehit  olduğunu hatırlatarak, İsrail'in operasyonuyla bağlantısının olup olmadığına  ilişkin görüşünü sorması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Bu konuda değişik çevrelerin kaygıları var. Bunlar dile getiriliyor.  Biz tabii İskenderun'da yaşanan olaydan gerçekten büyük üzüntü duyduk. 7  askerimizin şehit olması üzerinde önemle durulması gereken bir konudur. İsrail  Ordusu'nun yaptığı operasyonların sürdüğü bir ortamda Türkiye'de böyle bir  eylemin gerçekleşmesi gerçekten de manidardır.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!