Teneke her zaman tenekedir

Güncelleme Tarihi:

Teneke her zaman tenekedir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 00:00

Başbakan Erdoğan grup konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Tenekeyi istediğiniz kadar altın sarısına boyayın teneke tenekedir. CHP zihniyeti değişmez” dedi. Makyajın döküleceğini öne süren Erdoğan, “Manşetle gelen manşetle gider, sabah rüzgârıyla gelen akşam rüzgârıyla gider. Eski genel başkanlarını ibret alsınlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASI / WEB TV

'RECEP BEY' AÇIKLAMASI

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ilk kez doğrudan hedef alarak, kurultay sonrası oluşan havayı eleştirdi. Erdoğan, “Manşetle gelen manşetle gider, sabah rüzgârıyla gelen akşam rüzgârıyla gider. Eski genel başkanlarını ibret alsınlar” dedi. CHP kurultayı sonrası partisinin ilk grubunu toplayan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak’taki maden kazasıyla ilgili hükümeti hedef alan eleştirilerine ise “Herkes cibiliyetinin gereğini yapıyor” diye yanıt verdi. Erdoğan özetle şöyle konuştu:

Cibiliyetinin gereği

Zonguldak’taki gibi acı hadiseler esnasında en son yapılacak şey; hesap sormak, yargısız infaz yapmak, birilerini suçlu ilan etmektir. Ancak, her zaman yapıldığı gibi bir kez daha acının, elemin, kederin istismar edildiğine, siyasi propaganda malzemesine dönüştürülmek istendiğine şahit oluyoruz. Herkes cibiliyetinin gereğini yapıyor. Onlar bunu yapmaya devam edecekler her zaman.

Candaş, yoldaş medya

CHP’de önemli olan koltuğun değişmesi değil, önemli olan zihniyetin değişmesidir. Kurultayda bu zihniyetin bir katre dahi değişmediği alenen ortaya çıktı. Bu arada bir şey daha öğrendim. Bugüne kadar malum medya dünyasındaki çevreler, AK Parti’ye destek veren bir medya grubuna damga vuruyordu yandaş medya diye. Ama şimdi iki medya türedi. Biri ‘Candaş medya’ diğeri de ‘Yoldaş medya.’ Candaş ve yoldaş medya bu süre içinde 24 saat mesai sarf etti, halen de devam ediyorlar.

VTR’sinde Ergenekon var

Statükoculuk üslup, oyuncu değiştirdi. Bu statükoculuğu istediğiniz kadar parlatın, cilalayın özü değiştirmedikçe bir şey olmaz. Tenekeyi istediğiniz kadar altın sarısına boyayın teneke tenekedir. CHP zihniyeti değişmez, zaten değişirse geriye CHP kalmaz. VTR’sinde Ergenekon olayının olduğu partiden bu ülkeye ne gelir soruyorum?

Makyaj dökülecek

Bir adım sonrası Kayseri’ye, Çorum, Yozgat ve Mardin’e deniz getirme vaadi gibidir. Biz hiç olmazsa Kayseri’ye deniz getiremedik, ama Yamula Barajı’nı getirdik. Bu modellerden milletimiz çok gördü. Kaf Dağı’nın ardındakini vaat eden siyasetçi modelinin bugün yine kendisine bir çıkış yolu araması karşısında milletimiz takdir yetkisini kullanacak. Ortaya çıkan her olayda cilanın, makyajın döküldüğünü göreceksiniz.

Hani aday olmuyordun?

Son birkaç hafta içinde bir önceki genel başkanlarının nasıl manşetlerle alaşağı edildiğinden ibret alsınlar. 15 gün önce yürüyenler, ağlayanlar var mıydı? ‘Aday olmayacağım’ dediğin halde nasıl aday oldun? Etrafını hemen sarıp sarmaladılar.

Goygoyculara dayanmışlar

Şimdi yeni bir senaryoyu oynuyorlar. Yakın siyasi tarihimizde yeni Başbakanı tanıyalım manşetiyle sürülenleri, işi tutmayınca yine manşetlerle pazardan geri çekilenleri hatırlasınlar. Yelkenleri manşetlerle şişirilenler, açık denize çıkınca alabora olurlar. Sanal can simidine sarılanlar, kendi kaderleriyle baş başa kalırlar. Halk kelimesini ağızlarından düşürmeyenler sırtlarını halka değil goygoyculara, çetelere dayamış durumdalar.

Davamın onuru var aramam

BAŞBAKAN Erdoğan, grupta kendisini ayakta alkışlayan millevekillerini selamladı. Erdoğan konuşmasında CHP kurultayına davet edilmediklerini belirterek şunları söyledi: “Biz davet edilmeyen yerde olmayız. Onu da ayrı bir nezaketsizlik sayarız. Ben buna rağmen arkadaşlarıma, ‘Hem davetin gelmediğini duyurun ayrıca kendilerine demokrasimiz için hayırlı olsun deyin’ dedim. Siz aramayacak mısınız? Hayır. Ben aramam. Benim hareketimin, davamın bir izzeti, onuru vardır. Biz davet edilen eve gideriz. Davet edilmediğimiz yere gitmeyiz. Kapı çalmadan hiçbir eve girmeyiz.” CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek ise “Hiçbir partiye davetiye göndermedik. Yoksa bir ayrım söz konusu değil. Katılanlar kendi inisiyatifleriyle geldiler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!