Halkın ayağının türabı olacağız

Güncelleme Tarihi:

Halkın ayağının türabı olacağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 00:00

Kemal Kılıçdaroğlu ilk yurt gezisini yaptığı Zonguldak'tan dönüşünde yanına gelen iki İmam Hatip Lisesi öğrencisi kermesleri olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu bunun üzerine kermeste satılan kurabiyelerden satın aldı.

Haberin Devamı

OBJEKTİFLERE BÖYLE YANSIDI - FOTO GALERİ

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN İLK MİTİNGİ / WEB TV

KRAVATI HEP VARDI - FOTO GALERİ     

*Türabı:Toprağı      
KEMAL Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı sıfatıyla ilk yurt gezisini 30 madencinin yaşamını yitirdiği Zonguldak’a yaptı. Yol boyunca vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, “İlk sözümüz halk, son sözümüz halk; halkın ayağının türabı (Toprağı) olacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, Zonguldak yolunda önce Bolu’nun Mengen İlçesi’ne uğradı. Ellerinde CHP bayrakları taşıyan ve “Başbakan Kemal” sloganları atan partililerce karşılanan Kılıçdaroğlu, Mengen’in “yemeğin ve lezzetin başkenti” olduğunu ifade ederek, “İktidarın hazırladığı yemek hoşunuza gidiyor mu? Gitmiyorsa bu yemeği yapanları hep beraber değiştirelim” dedi.

Temiz siyaset açlığı

Kılıçdaroğlu, daha sonra Devrek’te kendisini karşılayan kalabalığa “Türkiye temiz siyaset açlığı çekiyor, düzgün politika açlığı çekiyor. İlk sözümüz halk, son sözümüz halk; halkın ayağının türabı olacağız. Düzgün siyaset yapacağız” sözü verdi. Öğleden sonra Zonguldak’a varan Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Genel Maden İşçileri Sendikası oldu. Maden işçileri tarafından çiçeklerle karşılanan Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Ramis Muslu’ya ölen maden işçileri için başsağlığı diledi. Muslu, Kılıçdaroğlu’na kömür vagonu heykeli ve ‘Kılıçdaroğlu’ yazan madenci bareti hediye etti. CHP’nin yeni PM Üyesi emekli Müftü İhsan Özkes de yaşamını yitiren madenciler için fatiha okudu.

Kazaların yüzde 98’i önlenir

Kılıçdaroğlu, daha sonra kazanın meydana geldiği Karadon maden ocağını ziyaret etti. İşçilere “Şehitler verdiniz başınız sağlosun. İnşallah bir gün tekrar geliriz. Karavananıza birlikte kaşık sallarız” diye seslendi. TTK Genel Müdürü Burhan İnan’dan bilgi alan Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın raporlarına dikkat çekerek, “Mevcut kazaların yüzde 98’i önlenebilir türden. Bir başbakanın kader kavramını doğru algılaması gerekir” yorumunu yaptı. Kılıçdaroğlu, ardından ocağın girişine çiçek bıraktı.

‘Teneke’ye yanıt

Zonguldak’ta ilk meydan konuşmasını da yapan Kılıçdaroğlu’nu binlerce kişi “Halkçı Kemal, Başbakan Kemal” sloganlarıyla karşıladı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Bugün Recep Bey’in ezberi bozulmuş. Hiç meraklanmasın bu tabloyu (kalabalığı göstererek) görünce ezberi daha çok bozulacak. Burada halkın iktidarına susamış insanlar var, birilerinin değil halkın iktidarı olacağız. AKP halka hesap verecek. Kaçacak delik bulamayacaklar. Benim adım Kemal, ben sizin Kemalinizim başkasının değil. Sözünde durmayan politikacıya siz ders vereceksiniz. Bizler sizin taleplerinizi mutlaka yerine getireceğiz. Eğer bir tanesini bile getiremezsek. Milletin önüne çıkar özür dilemesini de biliriz. Şu şu nedenlerle yerine getiremedik deriz. Ama yapamayacağımız şeyin sözünü de vermiyoruz. Erdoğan’ın “Tenekeyi istediğiniz kadar altın sarısına boyayın altın olmayacaktır, teneke tenekedir” sözüne de yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Havuzlu villada altın olmaktansa halk arasında teneke olmayı tercih ederim” dedi.

Kömür karası bulaştı        

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk yurt içi gezisini dün maden kazasının yaşandığı Zonguldak’a yaptı. Yol boyunca kendisine yoğun ilgi gösteren partilileri selamlayan Kılıçdaroğlu, 30 işçinin hayatını kaybettiği Karadon Maden Ocağı’nda işçilerle biraraya geldi. Ocaktan çıkan ve eli, yüzü kapkara olan işçilerle tokalaşıp, öpüşen Kılıçdaroğlu’nun da avuçları kömür karası oldu.

Sarı baret kırmızı karanfil

Kemal Kılıçdaroğlu, Karadon’da sarı madenci bareti taktı. Üzerinde Kemal Kılıçdaroğlu yazan baretle 30 işçinin hayatını kaybettiği ocağın girişindeki kuyuya gelen CHP lideri, buraya karanfiller bıraktı. Kılıçdaroğlu’na eşlik eden Önder Sav ile Hakkı Süha Okay ise baret takmadı.
   
İlk emir:90 km’yi geçme

- CHP’nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün 08.00 olarak duyurulan hareket saatine harfiyen uydu.  
- Parti otobüsü 08.01’de Genel Merkez’den hareket etti.
- Kılıçdaroğlu, ilk gezisinde kurultaydaki gibi ince mavi çizgili gömlek giydi, kravat takmadı.
- Kılıçdaroğlu, Ankara- Zonguldak yolu boyunca otobüsün önündeki koltuğundan hiç kalkmadı.
- Onur Akın’ın kendisi için bestelediği şarkı eşliğinde, halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, otobüsün şoförüne “90 kilometreyi geçmeyin” talimatı verdi.
- Zonguldak girişinde otobüsten, “Başınız sağolsun, Genel Başkan acınızı paylaşmaya geldi” anonsu yapıldı.
- Kılıçdaroğlu, kazanın yaşandığı maden ocağını inceledi ve madencilere başsağlığı diledi.
- CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, otobüste bir grup gazeteciyle sohbet ederken, Kamer Genç ve Emrehan Halıcı’nın, ilk grup toplantısında CHP’ye katılmalarının beklendiğini söyledi. Kamer Genç ise CHP’den teklif gelmesi halinde önce Tunceli halkına danışacağını açıkladı, “Katıl derlerse geçerim, yoksa geçmem” dedi.
- Bu arada Kılıçdaroğlu, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün kendisine tahsis etmek istediği 10 koruma polisini kabul etmediğini yazılı olarak bildirdi. Hassas Bölgeleri Koruma Şubesi, oturduğu evin güvenliğini sağlamak için 24 saat polis görevlendirecek. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a da talebi üzerine bir koruma verilmişti.

Başınız sağolsun

Kılıçdaroğlu, taziye ziyaretlerine Karadon’da ölen maden işçisi 27 yaşındaki Sadık Kocakaya’nın eviyle başladı. Daha sonra grizu kurbanı maden mühendisi 28 yaşındaki Koray Kebabçı’nın babası Turan Kebabçı ve kızı Hüriye Kebabçı’ya baş sağlığı dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu, buradan Çatalağzı Beldesi’nde, ölen madenci 36 yaşındaki İsmail Fidan’ın evine geçti. Kılıçdaroğlu, 1 çocuk annesi 4 aylık hamile olan Nermin Fidan’a başsağlığı dileğinde bulunurken, şehit madencinin 2.5 yaşındaki oğlu Murat Fidan’ı kucağına aldı. Kılıçradoğlu 33 yaşındaki Hasan Ersin’in eşi Şerife Ersin’e de başsağlığı dileğinde bulundu.

İmam hatip lisesi kermesinden alışveriş

Kılıçdaroğlu, grizu faciasında yaşamını yitiren maden işçisi 33 yaşındaki Hasan Ersin'in Zonguldak'ın Çatalağzı Beldesi'ndeki evine taziye ziyaretinde bulunduktan sonra otobüse binerken,eğitim gören 2 öğrenci yanına geldi. Kermesleri olduğunu söyleyen öğrenciler, içinde el yapımı kurabiye bulunan poşeti Kılıçdaroğlu'na uzattı. Kılıçdaroğlu da öğrencilere 50 TL verdi.

Madencilerin ailelerini ziyaretin ardından Zonguldak Belediyesi önünde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, daha sonra kentten ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!