İl başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

İl başkanları Anıtkabiri ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 11:05

CHP 33. Olağan Kurultayı öncesinde CHP İl Başkanlarını temsilen İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun ve beraberindeki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

ZİYARETTEN FOTOĞRAFLAR

Bulgun ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'nde İl Başkanları adına Anıtkabir defterini imzalayan Bulgun, deftere şunları yazdı:

“Değerli Ata'm büyük emeklerle kurduğun laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz savunucuları olarak huzurlarınızdayız. Türk halkının hak ettiği çağdaş medeniyet seviyesine çıkabilmek için bu kurultayda seçeceğimiz Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde iktidara gelerek özlemini gidereceğiz. Ruhun şad olsun.”

Bulgun ve beraberindeki heyet daha sonra eski Cumhurbaşkanı ve CHP'nin eski Genel Başkanlarından İsmet İnönü'nün kabrine de çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu.

Heyet, Anıtkabir ziyaretinin ardından eski Başbakan ve CHP'nin 3. Genel Başkanı Bülent Ecevit'in Devlet Mezarlığındaki kabrine geldi.
Buradaki saygı duruşunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ekrem Bulgun, önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve daha sonra İsmet İnönü'nün kabirlerini ziyaret ettiklerini anımsattı.

Bulgun, bir gazetecinin daha önceki kurultaylarda Ecevit'in mezarının ziyaret edilmediğini hatırlatarak, bu ziyaretin anlamının ne olduğunu sorması üzerine, “Biz birleştirici bir kurultay yapıyoruz. Bu kurultayımız iktidar kurultayı. Bütün sol örgütlerin, bütün sol düşüncelerin Cumhuriyet Halk Partisi'nde birleşmesini bekliyoruz. Bunun da işaretlerini alıyoruz. Önümüzdeki seçimlerde CHP iktidara gelecektir ve Türk halkının özlediği çağdaş yaşam seviyesine yükselecektir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!