Gizli kameraya Jandarma'dan itiraz

Güncelleme Tarihi:

Gizli kameraya Jandarmadan itiraz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 14:58

Bilecik'te Valilik yasak yerlerde sigara içenlerin denetimini gizli kamerayla tespit edecek. Karara bir tek Jandarma Asayiş Müdürü karşı çıktı.

Haberin Devamı

Bilecik Vali Yardımcısı Söğüt Kaymakamı Hasan Kayhan, Valilik İl Tütün Kurulu tarafından yasak yerlerde sigara içenlerin gizli saat ve kalem kameralarla denetiminin yapılmasını özel hayata müdahale olarak algılanmaması gerektiğini söyledi. Kayhan, amaçlarının sigara içilip-içilmediği tartışmasını önlemek olduğunu belirtti. Karara kurul üyesi İl Jandarma Asayiş Komutanlığı Asayiş Müdürü Hünkar Keleş'in imza atmadığı, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Alper Uzman'ın da toplantıya katılmadığı belirtildi.

Bilecik Valiliği İl Tütün Kurulu 12 Nisan 2010 tarihinde Vali Yardımcısı ve aynı zamanda Söğüt Kaymakamı olan Hasan Kayhan Başkanlığı'nda toplandı. Toplantıya Çevre ve Orman İl Müdürü Mustafa Yılmaz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Enver Kandil, Sağlık Müdür Yardımcısı Metin Karakuş, Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Kocabıçak, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Hünkar Keleş, Bilecik Üniversitesi Hukuk Müşavir Vekili avukat Emine Temiz, Bilecik Belediyesi Zabıta amiri Cengiz Tokluca, Gençlik Merkezi Müdürü Neşet Arduç, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Kayalı ile Özel İdare Yazıişleri Müdürü Musa Ünaldı katıldı. Kurul üyesi olmasına rağmen Bilecik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Alper Uzman'ın toplantıya çağırılmadığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Kurul toplantısında hazırlanan maddeler tek tek görüşülerek karara bağlandı. Toplantının 5'inci maddesinde yer alan ‘Sigara yasaklarına uyumun takibi ve cezai işlemlerin delili için ekiplerin gizli kameralı kol saati ve kalem kamera ile denetime çıkmasını Jandarma Asayiş Müdürü Hünkar Keleş’in dışındaki tüm üyeler imzalayarak karara bağladı.

Toplantıda ayrıca tütün ürünleri reklamı olan araçlara ceza kesilmesi, tütün ürünlerinin tanıtımının yasaklanması, okul çevrelerinde açıkta sigara satışı yapılması konusunda denetimlerin sıklaştırılmasına karar verildi.

Kurul Başkanı olan Bilecik Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, gizli kameralarla denetim yapılmasının özel hayata müdahale olarak algılanılmaması gerektiğini bildirirken, “Kameralı denetimde amacımız ‘sigara içiliyor-içilmiyor’ tartışmalarını önlemektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!