Muğla'da gergin gecenin bilançosu ağır oldu

Güncelleme Tarihi:

Muğlada gergin gecenin bilançosu ağır oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 11:22

Muğla'da karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan ve bir öğrencinin yaralandığı kavganın ardından Kötekli Mahallesi´nde dün gece çıkan olaylar 4 kişinin yaralanması, 72 kişinin de gözaltına alınmasıyla sona erdi. Olaylarda atılan taşlar nedeniyle onlarca ev ve işyeri ile park halindeki bir polis otosunun camı kırıldı.

Haberin Devamı

İŞYERLERİ TAŞLANDI, ONLARCA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Ekipleri de olayların yatışmasının ardından büyük bölümü Sıtkı Koçman Caddesi´ndeki atılan taşlar nedeniyle camı kırılıp zarar gören ev ve işyeri ile ilgili tutanak tuttu.

 

Gece yaşanan olaylar nedeniyle sokağa çıkamayan bazı Muğlalılar, sabah işyerlerine geldiklerinde camlarının kırıldığını görünce şoke oldu. Yaklaşık 10 yıldır bir kasap dükkanının işletmeciliğini yapan evli, iki çocuk annesi 37 yaşındaki Satı Topbaş, ''Hayatımın en büyük kabusunu yaşıyorum. Eşim üç yıl önce trafik kazasında yaşamını yitirdi. Onun işini kadın başına ben yürütmeye başladım. Bizim buralarda böyle olaylar yaşanmazdı. Ekmek teknemin camları kırıldı. Durup dururken maddi zararımız oldu. Çok kötü bir durum, elim ayağım titriyor'' dedi.

 

Haberin Devamı

Polis, Muğla Üniversitesi Yerleşkesi´nin bulunduğu Kötekli Mahallesi ile Yeniköy´de olası olaylara karşı geniş güvenlik önlemi aldı. Gece çevre illerden takviye yapan güvenlik güçleri, otobüslerle eylemci geleceği ihbarı üzerine kent girişlerinde kontrollerini sürdürdü.

 

Bu arada olayların başladığı ilk gece omuzundan kurşunla yaralanan ve İzmir Atatürk Eğitim Hastanesi´nde tedavisi süren Şerzan Kurt´un durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!