Şehit cenazesinde bakana sıkı koruma

Güncelleme Tarihi:

Şehit cenazesinde bakana sıkı koruma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 15:51

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesinde askerlerin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu yaşamını yitiren 18 yıllık İstihkam Uzman Çavuş 40 yaşındaki Birol Mutlu memleketi Kayseri'de yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.Cenazeye katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, olası bir saldırıya karşı koruma ordusunun arasında cenaze namazı kıldı.

Cenazede şehidin 17 yıllık eşi Ayten Mutlu'nun sözleri ise yürekleri dağladı. Mutlu 'Aşkım sözümü tuttum, evimizi kırmızıya boyattım' diyerek eşinin tabutunu okşadı.

Haberin Devamı

CENAZEDEN YÜREK YAKAN FOTOĞRAFLAR

ŞEHİT CENAZESİNDE PROTESTO / WEB TV

BİR AİLENİN YIKILDIĞI AN / WEB TV

Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde operasyon dönüşü mayının patlaması sonucu şehit olan İstikam Uzman Çavuş Birol Mutlu'nun naaşı Van'dan askeri uçakla memleketi Kayseri'ye getirildi. Şehit Mutlu'nun cenazesi önce babaevine getirildi.                      

AK PARTİ'Lİ YAKUT'A PROTESTO


Cenaze töreni öncesi TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Kayseri Vali Yardımcısı Kasım Fikret Dayıoğlu ile birlikte şehidin babaevine gelip aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Bu sırada apartmanın önünde bekleyen şehit yakınlarından 3 kişi, “Açılımınız batsın. Bu mu açılım? Açılıma devam edin, utanmıyor musunuz? Yazıklar olsun. Sizin çocuklarınız şehit olmuyor, bizim çocuklarımız şehit oluyor. Bakansanız, bakanlığınızı bilin” diye bağırdı.

Haberin Devamı

Öfkeli kişileri polis, güçlükle teskin etti. Şehit evinin önündeki gençler de ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı.

Şehit Uzman Çavuş'un cenazesi daha sonra Hunat Camisi'ne götürüldü. Cenaze töreni öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Cenazeye katılacaklar, caminin içine ve avlusuna bariyerlerden geçirilerek tek tek aranarak alınırken, yakın binalarda keskin nişancılar ve video çekimi yapan sivil polisler yerleştirildi. Gerek cami avlusunda gerekse Garnizon Şehitliği'nde de önlemler alındı. Cenaze törenine ve şehitliğe, basın mensupları da Valilik'ten verilen özel kartlarla alındı.

Cenaze törenine Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Grup Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Özhaseki, Kayseri Garnizon Komutan Vekili Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya kent protokolü ve üst rütbeli subaylar katıldı. Şehidin törenine, kızı Duygu'nun da okuduğu Fatih Karcı Lisesi öğrencileri de Türk bayrağı açarak katıldı.

BAKAN'IN ETRAFINDA ETTEN DUVAR

Cenazeye katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, çok sayıda korumanın eşliğinde önce şehit babası, sonra da şehit eşinin yanına giderek başsağlığı diledi. Cenaze namazı sırasında da korumalar, Bakan Eroğlu'nun etrafında adeta etten duvar ördü.

Haberin Devamı

"AŞKIM SÖZÜMÜ TUTTUM"

Camideki namaz öncesi emekli işçi baba Ahmet Mutlu, anne Zümrüt, şehit eşi Ayten, şehit kızı lise 2'nci sınıf öğrencisi Duygu ile kardeşi ilköğretim okulu 2'nci sınıf öğrencisi Berkan'ı, askerler ve akrabaları teselli etti. Şehidin 17 yıllık eşi Ayten Mutlu, tabutun ambulanstan alınmasının ardından eşinin tabutuna kapanarak, “Birolum istediğin oldu. Şehit oldun. Çok istiyordun. Çocukların bana emanet. Seni asla yalnız bırakmayacağım. Sen benim canımsın. Aşkım sözümü tuttum evimizi kırmızıya boyattım” diyerek tabutu okşadı.

Şehidin liseli kızı Duygu ise “Ağlamayacağım. Sana söz verdiğim gibi dimdik ayaktayım” dedi. Şehidin oğlu Berkan da elindeki Türk bayrağıyla babasının tabutu başında nöbet tuttu.

Şehit Uzman Çavuş Mutlu'nun cenazesi, Hunat Camisi'nde öğlen namazının ardından Müftü Şaban İşlek'in kıldırdığı namazından sonra, top arabasına konulup Garnizon Şehitliği'ne götürüldü.

Şehidin oğlu Berkan, şehitliğe top arabasının üstünde babasının Türk bayrağına sarılı tabutuyla birlikte gitti. Ardından Uzman Çavuş Mutlu'nun cenazesi, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, cenaze namazının ardından yine korumalar eşliğinde camiden ayrıldı.

KAYSERİ'DE SON 40 GÜNDE 4 ŞEHİT

Uzman Çavuş Mutlu'nun toprağa verilmesiyle, Kayseri'de son 40 gün içerisinde 4 şehit düzenlenen törenlerle toprağa verilmiş oldu. Kayseri’de 31 Mart’ta Piyade Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır, 19 Nisan'da Jandarma Yüzbaşı Levent Çetinkaya, 30 Nisan'da Jandarma Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit ve son olarak da Kayseri'nin teröre verdiği 171'inci şehit olarak İstihkam Uzman Çavuş Birol Mutlu gözyaşlarıyla uğurlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız'a, şehit Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın toprağa verilmesi sırasında, Beden Eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek tarafından Kartal Semti'ndeki Garnizon Şehitliğinde yumruk atılmıştı. Bakan Yıldız'ın burnu kırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!