Besni şehidine ağlıyor

Güncelleme Tarihi:

Besni şehidine ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 19:26

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca'da PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen 2 askerden 24 yaşındaki Uzman Onbaşı Abidin Tanrıkolu'nun memleketi Adıyaman'ın Besni İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Haberin Devamı

Uzman Onbaşı Abidin Tanrıkolu'nun çatışmada şehit olduğu haberini, aileye, Besni Kaymakam Vekili Mehmet Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mevlüt Yıldırım, sağlık görevlileri ile birlikte verdi. Acı haber, şehit Tanrıkolu'nun Sarhan Mahallesi'ndeki baba evini yasa boğdu. Oğulları şehit düşen Sakine ve Ramazan Tanrıkolu çifti, gözyaşlarına boğuldu, ağıtlar yaktı. Fenalık geçiren Tanrıkolu çiftine sağlık görevlileri müdahale ederken, haberi alan komşuları ve yakınları da Türk bayrağı asılan eve gelerek aileyi teselli etmeye çalıştı.
Şehit Uzman Onbaşı Abidin Tanrıkolu'nun 3'ü kız 5 kardeşi bulunduğu ve ilk görev yeri olan Dağlıca'da 11 aydır bulunduğu öğrenildi.

FACEBOOK'TAN RAHMET DİLEDİLER

Öte yandan, şehit Uzman Onbaşı'nın bazı arkadaşları ise Tanrıkolu'nun, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki profiline girerek rahmet dileğinde bulunup, PKK terör örgütüne lanet mesajları yağdırdı. Sayfasında, daha önce ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ mesajları yazdığı ve şehit şiirlerini yayınladığı görülen Uzman Onbaşı Tanrıkolu'nun, şehit düşen bir arkadaşının fotoğrafına da ‘İşte bu vatan için bu gardaşlarımın biri şehit, biri gazi. Hepimiz ölmeye hazırız, çünkü şehitler ölmez bu vatan bölünmez. Bu böyle biline, ruhun şad olsun şehidim’ yorumunu yaptığı görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!