Milletvekili sinir krizi geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili sinir krizi geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2010 14:03

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol, Meclis Genel Kurulu toplantısında sinir krizi geçirdi.

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ / FOTO GALERİ

Anayasa değişikliği görüşmelerinin sürdüğü TBMM  Genel Kurulunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “malvarlığı” konusunda dün  başlayan tartışma bugün de sürdü. CHP'li milletvekillerine tepki gösteren AK  Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol, güçlükle Genel Kurul dışına  çıkarıldı.

Teklifin “Ekonomik Sosyal Konsey”in Anayasa kapsamına alınmasını  öngören 24. maddesi ile ilgili önergeler nedeniyle söz alan CHP Sinop  Milletvekili Engin Altay, dün “Erdoğan'ın dünyanın en zengin 8. başbakanı”  olduğunu söylediğini, verdiği bilginin doğru olduğunu, ancak kaynak konusunda  yanlış bilgi verdiğini söyledi.

Altay, krallar, kraliçeler, prensesler, sultanlar düşülünce Başbakan  Erdoğan'ın 1 milyon 800 bin dolar gelirle 8 ya da 9. en zengin Başbakanı olduğunu  ileri sürdü.

Altay, AK Parti sıralarından yoğun laf atmalar üzerine,  “Konuya ilişkin  araştırma önergesi vereceğiz. Biraz onurunuz varsa destek verirsiniz” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, sataşma olduğu gerekçesiyle  söz adı.

Canikli, kürsüye geldiğinde, AK Parti'li İzol, bağırarak ve sıralara  vurarak Altay ve CHP milletvekillerine tepki göstermeye başladı. Bazı AK Parti  milletvekillerinin sakinleştirmeye çalıştığı İzol, bağırmayı ve tepki göstermeyi  sürdürdü.

Başkan Mehmet Ali Şahin, milletvekillerinden İzol'u salondan  çıkarmalarını istedi. İzol, güçlükle Genel kurul dışına çıkarıldı.

Kulise çıkarılan İzol, burada da sakinleştirilmeye çalışıldı. Kuliste bir  süre dinlendirilen İzol, milletvekillerinin nezaretinde bahçeye çıkarıldı.

BAŞBAKAN'IN ELİNİ ÖPMEK İSTEDİ

Haberin Devamı

İzol, daha sonra tekrar kulise gelerek, Genel Kurul çalışmalarını  televizyondan izleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına gitti ve elini  öpmeye çalıştı. Ancak Başbakan Erdoğan, buna izin vermedi. Erdoğan, İzol'u yanına  oturtarak, bir süre sohbet etti.

Bu arada İzol'un incinen sağ eli, buz tedavisi uygulandıktan sonra  sarıldı. İzol, sarılı elle 24. madde için oy kullandı.

İzol'un çıkarılmasından sonra konuşmaya başlayan Canikli, Altay'ın dünkü  konuşmasını düzelttiğini belirterek, “Yanlış kaynaktan bilgi aldığını söyledi ve  sıralamanın yanlış olduğunu belirtti. Dolayısıyla konuşmasında iddiasının yalan  olduğunu ikrar etti” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın sözü edilen listede alttan 3. sırada olduğunu  belirten Canikli, “İddianın asılsız olduğu ortaya çıktı. Biz Sayın Baykal'ın mal  varlığını açıklamasını bekliyoruz. Dünyada ana muhalefet liderleri arasında  zenginlik bakımından kaçıncı sırada? Onu bekliyoruz” dedi.

Yine sataşma gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Kemal  Kılıçdaroğlu, önümüzdeki hafta Başbakan, bakanlar ve çocuklarının mal varlıkları  ile ilgili Meclis Araştırma Önergesi vereceklerini belirterek, “Sayın  Başbakan'ın aldığı aylıklar, çalıştığı şirketler belli, ödedikleri vergiler  belli. Toplarsınız. Herkes çıkar izah eder. Olur biter. Bu kadar basit bir olayı  uzatmanın mantığı yok” diye konuştu.

ÖNERGEYE EVET DERSENİZ SAYGI DUYARIZ

Haberin Devamı

Önergenin Erdoğan'ın mal varlığı ile ilgili kuşkuları ortadan kaldırmaya  yönelik olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bizim getirdiğimiz araştırma  önergesine evet derseniz size saygı duyacağız. Önergemizi reddederseniz bu  tartışmalar devam eder” dedi.

Erdoğan'ın mal varlığını bildiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Biz  kaynağını merak ediyoruz, Sayın Canikli. Mal varlığını açıklamaktan, alın teri  ile kazanılan paradan kimse korkmamalıdır” diye konuştu.

Başkan Şahin, sataşma nedeniyle söz isteyen AK Parti Grup Başkanvekili  Suat Kılıç'a söz vermeyerek tartışmayı bitirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!