Tarkan'a kötü haber

Güncelleme Tarihi:

Tarkana kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 16:49

İstanbul'daki uyuşturucu operasyonuyla ilgili olarak, aralarında Şarkıcı Tarkan Tevetoğlu'nun da bulunduğu 17 şüpheli hakkında açılan dava dosyası, “görevsizlik” kararıyla Beşiktaş'taki Özel Yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

TARKAN'IN EVİNE NARKOTİK BASKINI / WEB TV

VALİ GÜLER'DEN TARKAN AÇIKLAMASI / WEB TV

TARKAN BU EVDE GÖZALTINA ALINDI (FOTO-GALERİ)

ÜNLÜLER EN ÇOK KOKAİN YÜZÜNDEN CEZAEVİNE GİRDİ

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Emin Ateşağaoğlu, tarafından hazırlanan  iddianameyi değerlendiren, 3. Ağır Ceza Mahkemesi “uyuşturucu madde ticareti  yapmak” suçunun “suç işlemek için teşkil edilmiş örgütün faaliyeti çerçevesinde  işlenmiş olduğundan” görevsizlik kararı vererek, dosyayı özel yetkili İstanbul  Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

İDDİANAME

Tarkan Tevetoğlu'nun, “Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde  satın almak, kabul etmek veya bulundurmak” suçunu düzenleyen ve 1 ile 2 yıl  arasında hapis cezası öngören TCK'nın 191. maddesinin 1. fıkrası uyarınca  yargılanması talep edilen iddianamede, Tevetoğlu hakkında aynı maddenin 2.  fıkrasında yer alan “Bu suçtan dolayı açılan davada mahkeme, birinci fıkraya  göre hüküm vermeden önce uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi hakkında  tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine, kullanmamakla birlikte, kullanmak  için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi  hakkında denetimli serbestlik tedbirine karar verilebilir” hükmünün de  uygulanması istenmişti.

Haberin Devamı

Başka bir şüphelinin de Tevetoğlu ile aynı maddeler uyarınca yargılanması  istenen iddianamede, diğer 15 şüphelinin ise 5 ile 23 yıl arasında değişen hapis  cezaları öngören “uyuşturucu madde satmak”, “uyuşturucu madde alınıp  satılmasına aracılık etmek”, “yurda uyuşturucu madde ithal etmek”,  “uyuşturucu madde kullanmak” ve “kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak”  suçlarından yargılanması talep edilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!