Şehit uzman çavuşu 8 bin kişi uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Şehit uzman çavuşu 8 bin kişi uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2010 15:29

TUNCELİ'nin Nazımiye İlçesi'ndeki Sarıyayla Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit, Kayseri'de yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Kayseri'de daha önce şehit cenazesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yumruklanması olayı nedeniyle, tören sırasında asker ve polisler çok sıkı önlem alındı.

Haberin Devamı

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Sarıyayla Jandarma Karakolu'nda komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk, erler Adem Şimşek ve Ahmet Eyce ile şehit düşen Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in bayrağa sarılı tabutu öğle vakti Hunat Camii'ne getirildi. Cenaze törenine şehit babası Mustafa, annesi Nazmiye, kardeşi İsmail, bir yıllık eşi Lale de katıldı. 5 yıllık asker olan şehit uzman çavuşun babası Mustafa Koçyiğit, “Çok gururluyum çok. Ağlamayacağım. Ben bir şehit babasıyım. Oğlumu gördüm melekler gibiydi. Ben Türk kanı taşıyorum ağlamayacağım. Dimdik ayakta duracağım” diyerek taziyeleri kabul etti.

Şehit eşi Lale ve annesi Nazmiye Koçyiğit de tabutun başına gelip, üzerindeki Türk bayrağını okşadı. Şehit eşi Lale, “Ağlamayacağız. O kahpeler sevinmesin. O köpekler, o hainler bu ülkeyi yıkamaz” diyerek gözyaşı döktü. Şehit eşi ve annesini kadın subaylar bir an olsun yalnız bırakmadı. Şehit kardeşi İsmail de babasının yanında yer alıp, elindeki Türk bayrağını öperek 3 kez başına götürdü.

Kayseri'de 19 Nisan'da toprağa verilen, şehit Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya’nın cenaze töreninde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yumruklanarak burnunun kırılması nedeniyle bugünkü şehit cenazesinde cami avlusu ve garnizon şehitliğinde geniş güvenlik önlemi alındı. Hunat Camii avlusunda, Garnizon Şehitliği'ne uzanan yolda üniformalı polislerin yanı sıra çok sayıda sivil polis de görev yaptı.

Gazeteciler de cenaze töreni ve şehitliğe, valilikten verilen özel kartlarla alındı. 3 aşamalı güvenlik önlemleri tepkiye neden oldu. Önlemlere sinirlenerek polis bariyerlerini iten bir grup korteje katıldı ve sık sık ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez', ‘Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir' sloganları atıp, tekbir getirdi. Çıkan kısa süreli arbede ardından törene katılanlar askerlerin ardında yer alıp, kortejde yürüdü. Bir grup da askerlerin şehit olduğu 1 Mayıs'ta yapılan davul- zurnalı kutlamaları eleştirdi ve şehit cenazelerine bakanların katılmasını istemediklerini söyledi.

Cenaze törenine Vali Mevlüt Bilici, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Özden Bayram Argüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 12'nci Hava Ana Ulaştırma Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ali Demiral, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, kent yöneticileri ve üst rütbeli subaylar katıldı. Törende bakana atılan yumruğun ardından Karabük Emniyet Müdürlüğü'ne tayin edilen Emniyet Müdürü Arif Akkale de katıldı. Bazı kişiler tayini çıkan Emniyet Müdürü Akkale'nin görevde kalmasını istedi.

Kayseri'nin teröre verilen 170'inci şehidi olan Jandarma Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit için Hunat Camii'nde cenaze namazı kılındı. Daha sonra top arabasına konularak, Kartal’daki Garnizon Şehitliği'ne götürülüp toprağa verildi. Bu sırada kalabalık grubun şehitliğe girmesine güvenlikg üçleri engel oldu.

CHP Kayseri Milletvekili Kulkuloğlu, şehitlikte “Emniyet tedbirleri adı altında adeta şehit cenazesi kaçırıldı. Bu ayıp yetmiyor gibi şehrin protokolü araçlarla halkı yararak buradaki törene geldi. Halkın yüzüne çıkmaya yüzü olmayanlar istifa etmelidir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!