Şehit teğmen resim öğretmeniydi

Güncelleme Tarihi:

Şehit teğmen resim öğretmeniydi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2010 14:05

DİYARBAKIR’ın Lice İlçesi'ne bağlı Abalı Köyü Jandarma Karakolu’na takviye olarak giden komando time pusu kuran PKK'lı teröristlerin şehit ettiği Piyade Komando Teğmen Ahmet Altunoğlu’nun, Samsun'daki baba ocağına ateş düştü. Resim öğretmeni olan ve tayin beklerken sözleşmeli asker olan 29 yaşındaki oğlu Ahmet'in şehit düştüğü haberini alan babası 57 yaşındaki Mehmet Altınoğlu, “Hainler sevinmesin diye acımı içime gömdüm” dedi.

ŞEHİDİN SAMSUN'DAKİ EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Diyarbakır’ın Lice ile Bingöl’ün Genç ilçeleri arasında bulunan Abalı Karakolu Jandarma Karakolu’na dün akşam takviye güç olarak giden Tapantepe 5’nci Tabur Komutanlığı’na bağlı komando timine PKK'lı teröristler pusu kurdu. Kalabalık terörist grubu, akşam saat 20.40 sıralarında komando timini çapraz ateşe aldı. Komandoların karşılık vermesiyle çıkan çatışmada askerleriyle birlikte teröristlere kurşun yağdıran Teğmen Ahmet Altunoğlu ile bir er yaralandı. Takviye birliklerin yetişmesiyle teröristler kaçarken Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Teğmen Ahmet Altunoğlu doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı, şehit oldu.

Piyade Komando Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun şehit düştüğü haberi, Samsun’un Bahçelievler Mahallesi’nde oturan ailesine bu sabah verildi. Altunoğlu Ailesi'nin yasa bürünen evi haberi alan yakınlarının akınına uğradı. İşçi emeklisi olan şehit babası Mehmet Altunoğlu, gece televizyonda Lice’de saldırı olduğunu öğrendiklerini, şehit düşen askerin adının o sırada belli olmadığı için endişe içinde beklerken sabah acı gerçeği öğrendiklerini söyledi.

Askeri yetkililer sabah gelip haber verince aile olarak yıkıldıklarını söyleyen şehit babası Mehmet Altunoğlu, “Üç oğlum var. Birini kaybettim. Diğer ikisini de oraya gönderirim. Yeter ki bayrağımız dalgalansın. O hainler sevindirmemek için bütün acımı üzüntümü içime göndüm” dedi.

Oğlu Ahmet'in çok başarılı bir kişi olduğunu söyleyen Mehmet Altunoğlu, gözyaşlarına hakim olamazken, “Mesleğini çok seviyordu. En son 4 ay önce izine geldi. Bir hafta önce de kendisiyle telefonda konuştuk önümüzdeki cuma günü izine geleceğini söyledi. Gelmesini bekliyorduk. Şehit olduğu haberini aldık” diye konuştu.

Oğlunun şehit düştüğü haberini alınca sinir krizleri geçiren 51 yaşındaki Ayşe Altunoğlu da teröristlere lanet yağdırdı. Şehit teğmenin kardeşleri 27 yaşındaki Samet ve 25 yaşındaki Hasan Altunoğlu da haberi alınca gözyaşlarına boğuldu.

Bekar olan şehit Teğmen Ahmet Altunoğlu, aslında eğitimciydi, askerliğe sonradan geçti. Yakınları üniversiteden resim öğretmeni olarak mezun olan Ahmet Altunoğlu'nun tayin beklerken 2007 yılında polislik sınavına girip kazandığını, Eskişehir Polis Okulu’na 4.5 ay eğitim gördükten sonra aynı yıl sözleşmeli subay alımları başlayınca askerliği tercih ettiğini söyledi.

Subay olmak için başvurup sınavı kazanan Ahmet Altunoğlu'nun, Kara Harp Okulu'nda eğitimini tamamlayıp 2008 yılında teğmen rütbesiyle göreve başladığı belirtildi. Şehit Teğmen Ahmet Altunoğlu, Lice'deki Tapantepe 5’nci Tabur Komutanlığı’nda bir yıldır görev yapıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!