Pervari Belediye Başkanı: Özür diliyorum

Güncelleme Tarihi:

Pervari Belediye Başkanı: Özür diliyorum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 11:35

Siirt'in Pervari ilçesinde ilköğretim öğrencileri tarafından iki çocuğa dönük tecavüz olayının yankıları devam ederken, Belediye Başkanı İsmail Bilen’in “Biz o işi kapattık” sözleri tartışılıyor. Başkan Bilen, hürriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, “Olay eski olduğu için ‘unuttuk’ demek istedim. Ancak, unuttuğun yöremizdeki karşılığı ‘kapattık’tır. Bu sözlerim yanlış anlaşıldıysa herkesten özür dilerim” dedi.

Haberin Devamı

Sözlerinen farklı bir yöne çekildiğini, sanki Pervari’de devlet yokmuş izleniminin de doğduğunu ifade eden DP’li Belediye Başkanı İsmail Bilen, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile de görüştüğünü, sözlerinin yanlış yorumlandığını ifade etti. Kendisinin ihraç istemiyle disiplin kuruluna verilme girişimi için Bilen şunları söyledi:

 

Saygı ÖZTÜRK yazıyor
hurriyet.com.tr

“Yanlış anlaşılan bir söz için ihraç olunursa Türkiye’ode siyasetçi kalmaz. Biz unutulan olaydan söz ederken ‘kapanmış’ deriz. Bu kapanma para aldı anlamına gelmez. Eski olay olduğunu anlatmaya çalıştım.”

 

Haberin Devamı

Kadın yüzünden 136 ölü

 

Pervari’de geçmişte de yüzlerce insanın namus cinayetleri sonucu öldürüldüğünü belirten Başkan İsmail Bilen, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Pervari’de bir kadın yüzünden başlayan kan davasında tam 136 kişi öldürüldü. Bir başka olayda yine kadın yüzünden başlayan kan davasında 35 hane göçmek zorunda kaldı. 3 yıldır bir başka köyümüzde kan davası yüzünden hayatını kaybedenler var. Eski olayı yeniden gündeme getirerek yeni insanlar ölmemesi için çaba gösteriyoruz. Tabii ki yaşanan olay son dernece üzücü. Birbirimizin çocuklarını biliyoruz. Siirt olayının üstünü kapatmak için Pervari olayı gündeme getirildi diye düşünüyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!