Başbakan Erdoğan'dan Arthur Manukyan için talimat

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğandan Arthur Manukyan için talimat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2010 14:14

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın talebi üzerine Başbakan Recep Taypip Erdoğan’ın Türkiye’de 5 yıl oturma iznine “olur” verdiği moya moya hastası Ermeni vatandaşı Arthur (22) ve annesi Hasmik Manukyan (45), İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 5 yıl oturma izni için müracaatta bulundu. Canan Arıtman'dan Recep Tayyip Erdoğan'a kadar emeği geçen herkese teşekkür eden Manukyan Ailesi, vatandaşlık başvurusu yapmayı düşündüklerini de belirtti.

 

Arthur Manukyan (22), 5 yıl önce annesi Hasmik Manukyan ile birlikte çalışmak üzere Erivan’dan İstanbul’a geldi. Arthur Manukyan’da önce baş ağrıları sonra da bayılmalar kendini göstermeye başladı. Arthur Manukyan'ı muayene eden Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi’nde görevli Dr. Armenak Mezaduryan teşhisi koydu. Beyne giden kan damarlarında pıhtılaşma vardı ve bu yüzden damarları tıkanıyordu. Bu hastalığın adı moya moyaydı. Dr. Armena Mezaduryan, ameliyatlar için ise Manukyan’ı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk etti. Burada çeşitli ameliyatlar gerçekleştirildi. Türkiye'deki oturma süreleri dolan ve bir süre kaçak olarak yaşayan Manukyan Ailesi, tedavinin sürebilmesi için oturma iznini uzatmak istedi.
Haberin Devamı

Manukyan’ın Türkiye’de tedavisinin sürebilmesi için ilk olarak Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Kurul Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan devreye girdi. Aram Ateşyan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, arkasından da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a Arthur Manukyan ile ilgili durumu anlatmak için başvurmuştu. Aram Ateşyan, Arthur Manukyan ve annesine oturma izni verilmesini istemişti. CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Arthur Manukyan hakkında görüşüp oturma izni verilmesini talep etti.

Başbakan'ın “Olur” demesinin ardından Arthur ve annesi Hasmik Manukyan bugün saat 12.00 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Hasmik Manukyan hasta olan oğluyla beraber 5 yıl daha İstanbul'da oturmak için getirdiği ikamet izni dilekçesini Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne verdi. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da Manukyan Ailesi'ne geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hüseyin Çapkın, “Başbakan ve bakanımızın talimatıyla aileye 5 yıl oturma izni veriyoruz. Biz kendileriyle yakından ilgileniyoruz. Arthur kısa sürede iyileşip top oynayacaksın. Ben de senin gibi Beşiktaşlıyım” dedi.

Haberin Devamı

Anne Hasmik Manukyan, “Süre iznimiz dolmuştu. Ancak tedavinin devam etmesi gerekiyordu. Şimdiye kadar çok şükür polise yakalanmadık. Bu süreçte emeği geçen Başbakan Erdoğan'dan CHP'li Arıtman'a kadar herkese teşekkür ederim” diye konuştu. Arthur Manukyan da “Çok mutluyum. İlginize teşekkür ederim. Benim iki adım var. Aydın Arthur. Duruma göre ikisini de kullanıyorum. Bazı arkadaşlarım Aydın bazıları Arthur der” dedi.

Manukyan Ailesi vatandaş olmayı da istediklerini bunun için de gerekli işlemleri başlatmayı düşündüklerini söyledi. Mutlu olduklarını belirten Anne Hasmik ve oğlu Arthur Manukyan, birbirlerine sarılarak emniyetten ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!