Üniversite partisinde ‘homofobik’ kavga

Güncelleme Tarihi:

Üniversite partisinde ‘homofobik’ kavga
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2010 00:00

Açık hava partisinde samimi şekilde dans eden iki erkek öğrencinin saldırıya uğraması, Bilkent Üniversitesi’ni karıştırdı.

Haberin Devamı

İki öğrenci, “Bize eşcinsel olduğumuz için saldırdılar” iddiasında bulunurken, üniversite içinden ve KAOS/GL derneğinden iki gence destek yağıyor.

BİLKENT Üniversitesi’ndeki öğrencilerin internet ortamında tartışmalarına neden olan ve eşcinsel derneklerini harekete geçiren olay, 16 Nisan’da Radyo Bilkent’in Güzel Sanatlar Fakültesi önünde verdiği “Kırmızı Alarm” partisinde meydana geldi. Saldırıya uğrayan öğrencilerden Ö.A. Hürriyet’e olanları şöyle anlattı: “Parti çok kalabalıktı. Ancak kimse dans etmiyordu. Birkaç arkadaşımız erken ayrıldı. Ben ve arkadaşım M.Ç. sahneye yakın bir yere gittik ve dans etmeye başladık. Partide içki vardı, ama biz sarhoş değildik. Biz, çevreye rahatsızlık vermeden dans ediyor ve eğleniyorduk. Hatta erkek arkadaşları ile gelen bir kız grubu vardı. ‘Çok güzel eğleniyorsunuz, biz de sizinle dans edebilir miyiz?’ dediler. Sahnenin önü biraz boşalınca oraya doğru gittik.”

‘Uçarak göğsüne tekme attı’

“Bu sırada güvenlik görevlileri, sahneyi çevreleyen kırmızı şeritten uzaklaştırmak için M.Ç.’yi ittirdiler. Kısa süreli bir tartışma oldu. Ortalık tam yatışırken, uzaktan koşarak bir çocuk geldi ve M.Ç.’nin göğsüne tekme attı. Ortam yeniden gerildi. Araya girenler oldu, biz de partiden ayrıldık ve yurt binasına doğru yürümeye başladık.

‘Beş kişi saldırdı’

Yurt binasına yaklaştığımızda, 5 kişi M.Ç.’ye saldırdı. Onun ağzı kan içinde kaldı. Benim koluma vurdular. Yanımda arkadaşımın hediye ettiği bir şarap vardı. Onu çantadan çıkardım. ‘Bunu kafanızda kırarım’ diye bağırınca hepsi uzaklaştı. Ertesi gün de Atatürk Hastanesi’nden sevk raporu aldık. Olaydan sonra okul içerisinde fiziki veya sözlü hiçbir saldırıya uğramadık, aksine çok büyük bir destek gördük.”

‘Eşcinsel olduğumuz için’

Ö.A. “Size neden size saldırdılar” sorusuna ise “Eşcinsel olduğumuz için. Bizim samimi bir şekilde dans etmemizi ahlâksızlık olarak düşünüyorlar. Hatta daha sonra Facebook’taki grupta, ‘Striptizci gibi dans ediyordunuz’ gibi tepkiler de yazıldı” yanıtını verdi. Saldırıya uğrayan diğer öğrenci M.Ç. ise olayı şu sözlerle aktardı: “Güvenlik görevlilerinin yersiz müdahalesi yüzünden tartışma çıktı. Asıl olay, partinin sonunda bir grubun tenha bir yerde tekrar saldırmalarıyla gerçekleşti.”  

Facebook’ta destek grubu

Haberin Devamı

SALDIRI sonrası iki öğrenciye, internet sitelerine koydukları kınama yazıyla KAOS/GL Derneği de destek oldu. Saldırıya uğrayan öğrenciler de Facebook’ta, “Bilkent Üniversitesi’ndeki homofobik saldırıyı kınıyoruz” isimli bir grup kurdu. Gruba bir hafta içinde yaklaşık iki bin kişi üye oldu. Forum sitelerine, olayı kınayan yazıların yanısıra zaman zaman tehdit içerikli mesajlar da gönderildi. İki öğrenci saldırganların yakalanması için yargıya da başvuracak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!