Arthur’un ömrünü uzatacak tek şey oturma izni

Güncelleme Tarihi:

Arthur’un ömrünü uzatacak tek şey oturma izni
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2010 00:00

Arthur Manukyan henüz 21 yaşında ama çaresi olmayan bir hastalık yavaş yavaş tüketiyor kendisini.

Haberin Devamı

Onun ve ailesinin tek ihtiyacı ise oturma izni. Başbakan söz vermiş, Başbakan Yardımcısı söz vermiş ama henüz bir gelişme yok.

ADI Arthur Manukyan. Hayır, diğer Manukyanlarla herhangi bir akrabalığı yok. İstanbul’a geldikten sonra bir de ‘Aydın’ ismini uygun görmüş kendisine. Kapkara gözleri, derin ve aydınlık bakışları ile tipik bir Anadolu delikanlısı işte. Üstelik henüz 21 yaşında.
Annesi Hasmig Manukyan, Kars doğumlu bir anne ile Beyrut doğumlu bir babanın kızı.
Ermenistanlı Ermeni
Beş yıl önce ana-oğul kalkıp gelmişler Erivan’dan İstanbul’a, bir dilim ekmek, bir tas çorba için. Anne evlerde çocuk bakarken, Arthur, atalarının kadim mesleği kuyumculukta karar kılmış Kapalıçarşı’da. Her ikisi de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın veya CHP’li Canan Arıtman ile Şükrü Elekdağ’ın rakamlarla ifade ettikleri ‘Ermenistanlı Ermeniler’den. Rakamların dışındaki hikâyeleri ise inanılmayacak ölçüde trajik.
Arthur’da başağrıları başlıyor önce. Sonra bir gün bayıldığı için hastaneye kaldırılıyor.
Hastalığı Moya Moya
Arthur’u muayene eden Dr. Armenak Mezaduryan, kötü haberi veriyor aileye: Moya Moya hastalığı. Beyne giden kan damarlarında pıhtılaşma ve pıhtılar yüzünden damarların tıkanması anlamına geliyor bu. Çare: Çare yok. Altı ayda bir yapılması gereken ameliyatlar bir miktar uzatabilir ömrü sadece.
Sözler tutulacak mı
Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Kurul Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, arkasından da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a başvuruyor Arthur ve annesine oturma izni verilmesi için. İkisi de söz veriyorlar ama bugüne kadar somut bir sonuç yok henüz. Oysa zaman, bilhassa Arthur için inanılmaz bir hızla akıyor. Ateşyan, “Hükümetimiz oturma izni verirse bir parça rahatlayacaklar. Gerisi ise artık Allah’a kalmış...” Başbakan Erdoğan ise gazetecilere, konuyla ilgili talimat verdiğini söylemişti. Ama henüz hiçbir gelişme yok...

Tek ihtiyacı biraz moral

Haberin Devamı

DR. Mezaduryan, hastalığın seyrini bir parça yavaşlatabilecek şeyin moral olduğunu söylüyor. Arthur’un moralini düzeltecek tek şey ülkesine gidip akrabalarıyla kucaklaşabilmek. Ancak, oturma izinleri olmadığı için bir kez giderlerse geri dönmeleri imkânsız. Ermenistan’daki tıbbi imkânlar İstanbul’daki kadar gelişmediği için gidip kalmak da istemiyorlar. Çare? Çare Türkiye’de oturma izni.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!