Duygusal yıldönümü

Güncelleme Tarihi:

Duygusal yıldönümü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2010 00:00

Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyasının birinci yıldönümü töreninde hem güldüren hem ağlatan sahneler yaşandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün himayesinde dün Köşk’te gerçekleşen törene Ajda Pekkan, Metin Şentürk, Burak Kut, Gülşen, Sinan Özen, Arzu Balkan ve Almula Merter gibi ünlü sanatçılar katıldı. Törende, kampanya kapsamında eğitime başlayan ve yarım bıraktıkları eğitimlerini devam ettiren başarılı çocuklar ve aileleri sahneye çağrıldı. Bursa’dan gelen ve Bursaspor formasıyla sahneye çıkan Osman Tabak’ın “Bursaspor şampiyon olacak” sözleri salonda gülüşmelere yol açtı. Osman’ın, “Çocuklar mutlaka okula gitmeli. Okul evde durmaktan daha iyi” sözleri ise salondan büyük alkış aldı. Bedensel ve görme engelli ilköğretim öğrencisi Talip Ay’ın parmak yapısının kabartma yazısını okumaya elverişli olmamasına rağmen Braille alfabesini öğrendiği belirtildi. Talip Ay’ın söylediği “Şu kışlanın kapısına” türküsü salondakilerin duygulanmasına neden oldu. Hayrünnisa Gül de türkü sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Eğitim her engeli aşar

Duygusal yıldönümü


HAYRÜNNİSA Gül törende yaptığı konuşmada, engellilerin eğitim görebileceği 14 yeni okul yapıldığını anımsatarak, kampanyanın bir yılda ulaştığı başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu nedenle ailelerimize bir kez daha seslenmek istiyorum: Engelli çocuklarınızı evinize hapsederek onları koruyamazsınız. Hayata dört elle sarılmaları için onları teşvik edin. Bırakın okusunlar, sosyal hayata katılsınlar, başarıları ile sizleri gururlandırsınlar. Çocuklarınızın önüne bir engel de siz çıkartmayın. Unutmayın, eğitim her engeli aşar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!