Bakana yumruk atan saldırgan tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Bakana yumruk atan saldırgan tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2010 19:07

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yumruklu saldırıda bulunan Şahin Şimşek, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ancak pişman olduğunu açıklayan Şimşek’in sağlık kontrolü sonrası ve mahkeme öncesi gülümseyen ifadesi gözden kaçmadı.

Haberin Devamı

ŞAHİN ŞİMŞEK GÜLEREK TUTUKLAKLANDI

 

İŞTE BAKANA YUMRUK ANI / WEB TV

 

İŞTE KARE KARE BAKAN'A SALDIRI ANI 

 

BAKAN SARGILI BURNUYLA MECLİS'TE GÖRÜŞMELERE KATILDI / Foto Galeri

 

Yoğun güvenlik önlemleri altında, polis yeleği giydirilerek Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Şahin Şimşek, adli tabipliğe götürüldü. Burada adli tabip tarafından sağlık kontrolünden geçirilen Şahin Şimşek yaklaşık 3 dakika sonra dışarı çıkarıldı. Şahin Şimşek getirilişi ve hastaneden çıkarılışı sırasında da “En büyük aşk ilanı; bu vatanın evlatlarını seviyorum” dedi. Zanlı daha sonra Kayseri Adliyesi’ne getirildi. Rahat tavırlarıya dikkat çene Şahin Şimşek adliye girişinde de “En büyük aşk ilahı aşk. Bu memleketin çocuklarını seviyorum. Her şey Türkiye için” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 

2'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkan Şimşek'in, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a verilen sağlık raporu ve diğer deliller çerçevesinde tutuklanmasına karar verildi. Bakan Yıldız'a yumruklu saldırıyı gerçekleştiren Şahin Şimşek'in avukatı Yusuf Çakmak, mahkeme sonrası, müvekkilinin mahkeme tarafından tutuklandığını belirterek, “Elbette bu tutuklamada toplumdaki infialin de etkisi oldu. Müvekkilim mahkemedeki ifadesinde, planlı bir saldırı olmadığını, o anki manzaradan çok duygulandığını ve çok pişman olup özür dilediğini bildirdi” diye konuştu.

 

Mahkemede tutuklanmasına karar verilen Şahin Şimşek, daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında ekip aracına bindirilerek cezaevine götürüldü. Saldırganın annesi Ayşe Öz de oğlu ekip aracına bindirilip cezaevine götürülürken gözyaşlarına hakim olamadı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!