TİKKO-PKK ortak eylemi

Güncelleme Tarihi:

TİKKO-PKK ortak eylemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2010 00:00

Samsun’un Ladik İlçesi’nde 2 polisin şehit edildiği saldırıyı, Murat Karayılan’a bağlı 12 kişilik PKK’lı grubun, TİKKO ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Tokat ile Amasya arasındaki kırsal alanda kışı geçiren terörist grubun, sayıları 2 ya da 3 olan TİKKO’cu teröristle saldırıyı planlayıp gerçekleştirdiği belirtildi. Teröristlerin başında ‘Mahir Başkale’ kod adlı Celal Başkale ile ‘Şeyhmus’ kod adlı yardımcısının yer aldığı ifade edildi. PKK’lı grubun, bağlı oldukları elebaşı Murat Karayılan’ın talimatları dışında kendi istekleri doğrultusunda da eylem yaptığı ve Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nde 7 Aralık 2009’da 7 askerin şehit edildiği saldırının da böyle gerçekleştirildiği PKK’ca açıklanmıştı.

Mermiler Kalaşnikof

Bu arada Hüseyin Koç’un (50) otopsisinde başına bir Kalaşnikof mermisinin isabet ettiği, Malik Saykal’ın (36) da vücudundan 3 Kalaşnikof mermisi çıkarıldığı belirtildi. Saldırıda şehit düşen polis memurları Koç ile Saykal için dün Samsun’da bir tören düzenlendi. 5 bin kişinin katıldığı törende şehit Koç’un kızı Buket Koç, “Bir polis şehit olur, 10 polis arkasından gelir. Babam ölmedi” dedi. Koç, Tokat’ın Niksar İlçesi’nde toprağa verildi. Saykal ise bugün Amasya’da toprağa verilecek.

El ele verdiler

TİKKO-PKK ortak eylemi


Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, törende şehit polis Hüseyin Koç’un İstanbul’da görevli kendisi gibi polis memuru olan oğlu Muhsin Koç’un elini sıkı sıkı tuttu. Muhsin Koç, babasının arkasından gözyaşı döktü.

İlk işi: Sükunet

Şehit olan 2 polisin cenazelerinin ardından bir grup taşıdıkları Türk bayrakları ile yürüyüş yaptı. Emniyet Müdürlüğü’nün önünde toplanan grubu dağılmaları yönünde uyaran Samsun’un yeni Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, katılımcıları sağduyulu olmaya davet ederek, “Sizden ricamız bize yardımcı olmanız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!