Ergenekon moda diye aklına bu yalan geldi

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon moda diye aklına bu yalan geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2010 00:00

Sunahanım Güven’in, “Kocam bavul dolusu gizli askeri belgeyi sattı.

Haberin Devamı

Ergenekon’daki belgelerin bazıları sanırım bunlardı” dediği emekli Tümamiral İlker Güven, iddiaları reddetti. Güven, “Asker olunca Ergenekon’a bulaştırmak istiyorlar. Aklına bu gelmiş, bunu söylemiş” dedi.

BOŞANMA davası açtığı eşi Sunahanım Güven’i kendisine iftira attığı, hakaret ve tehdit ettiği için hapse mahkum ettirdiğini belirten emekli Tümamiral İlker Güven, Ergenekon’dan VIP salonlarına, milyon dolarlara kadar ulaşan iddialar ve yaşananlarla ilgili şunları söyledi:

10 gün ceza aldı

“Bu kişiyle beş yıl evli kaldık. Meslek şeref ve haysiyetimi ayaklar altına alıcı, makamımdan, ismimden istifade eden ticaret hayatındaki hatalı davranışları nedeniyle boşanma kararı aldım. İki yıl önce dava açtım. Boşanma sürecinde eşim, ölümle tehdit ve hakaret suçundan ertelenmiş 10 gün hapis cezası aldı. Boşanma davası sürüyor. Pırlantaların çalınması konusunda ise Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.”

VIP’i yasaklattım

“VIP’i kullanmasını yasaklattım. Ancak Birgit soyadını kullanarak eski bakanlardan Orhan Birgit’le birlikte 10 kez VIP’ten geçtiğini belirledim. Karı koca hayatı yaşıyorlar. Yüzük de takıyor. Adresinde de tespitlerimi yaptırıyorum. Bunlar yüzünden şimdi böyle saçma sapan iddialarda bulunuyor.”

Asker olunca Ergenekon

“Hanımefendi ‘Kocam, bir bavul dolusu gizli askeri belgeyi para karşılığı sattı’ diyor. Çünkü günün modası Ergenekon. Asker olunca Ergenekon’a bulaştırmak istiyorlar. Aklına bu gelmiş, bunu söylemiş. Ben, yurtdışında da defalarca ülkemi temsil ettim. Yurtiçinde de yüksek görevlerde bulundum. Şerefli bir amiralim.”

Otomobilim bile yok

“30 yıl önce kooperatife girip edindiğim yazlığım var. Borçlarım yüzünden otomobilimi bile devretmek zorunda kaldım. Söyledikleri o yüzden benim açımdan son derece komik. Belge satmak, casusluk yaptı gibi göstermek çok ağır iddialar. Bu iddialarını kanıtlamak zorunda. Aksi halde ceremesine katlanır. Söylediklerinin hesabını yasalar önünde de, ahirette de verecektir.”

İddialarını kanıtlasın

“Bu bayan, benim resmi nikahlı eşim. İstersem hastaneye sevk ettirip akli melekeleri hakkında tahliller yaptırabilirim. Ama bu söylediklerinin ceremesini çekmesi için sağlıklı olmasını tercih ediyorum. Mantıklı, sağlıklı, aklı başında bir insanın söyleyeceği şeyler değil.”

Haberin Devamı

Ergenekon sanığı ben değilim
? EMEKLİ Tümamiral İlker Güven, Ergenekon soruşturmasıyla ilgisi de bulunmadığını, muhbir de olmadığını belirterek “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda iki İlker Güven var. Ergenekon soruşturması kapsamında evi aranan ben değilim, emekli Tuğamiral İlker Güven’di. Emekli Tuğamiral İlker Güven diye benim fotoğraflarım yayımlandı.
Bunun üzerine bazı gazetelere tazminat davası açtım.
Kazandığım parayı da Mehmetçik Vakfı’na bağışladım” dedi.

Kocasına yaklaşma yasağı

Haberin Devamı

EMEKLİ Tümamiral İlker Güven, “Şiddetli geçimsizlik” nedeniyle eşi Sunahanım Güven’den boşanmak için 4 Temmuz 2008’de dava açtı.

Hâkim salondan attı

Bunun üzerine Sunahanım Güven, “Avukatı ile ilişkisi var, kocam Ergenekon örgütünün muhbiri” diyerek karşı dava açtı. Boşanma sürecinde Sunahanım Güven, kocasının ofisini basarak olay çıkardı. Davaya bakan Ankara 8’inci Aile Mahkemesi, “Kocasına zarar verdiği” gerekçesiyle Sunahanım Güven’in, kocasının işyerine, evine ve yakınına yaklaşmaması kararını verdi.

Mahkemedeki agresif tavırları nedeniyle hâkim, Sunahanım Güven’i salondan çıkardı ve bir daha duruşmalara almadı.  Bunun üzerine Sunahanım Güven,  reddi hâkim talebinde bulununca dosya bir üst mahkemeye gönderildi.

4 ceza davası açılmış

Sunahanım Güven’in, Ankara 2. ve 11. Sulh Ceza Mahkemeleri’nde “hakaret”, Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi’nde “iftira ve özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından yargılandığı öğrenildi. Ankara 22. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki “ölümle tehdit ve hakaret” davasındaysa karar varılarak hüküm ertelendi.

Haberin Devamı

‘Ordudan siyah bavulla ayrıldı’

EMEKLİ Tümamiral İlker Güven’in boşanma davası açtığı Sunahanım Güven, Vatan Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, eşiyle ilgili şu ağır suçlamalarda bulunmuştu:

Çantada 5 milyon dolar

“Eşim 2004’te ordudan ayrılırken Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile ilgili siyah bir bavul içerisinde gizli belge almıştı yanına. Bu belgeleri birilerine verip karşılığında da her ay düzenli olarak 20 bin dolar alıyordu. 2 Mayıs 2008’de İlker, biri özel bir hastanenin sahibi iki kişi ile Bağdat Caddesi Divan Pub’ta buluştu. Bu buluşmada ben de vardım.

İlker onlara yine belge verdi, onlar da bunun karşılığında 20 bin dolar verdi. İlker, bu ikiliyle daha önce de Kartal’da özel bir hastane ve Küçükbakkalköy’deki bir inşaat şirketinde defalarca görüştü. Bunun kayıtları vardır. Ergenekon’da ortaya çıkan belgelerin bazıları sanırım bunlardı. 2006’da Güllük’teki Gültan Yapı Kooperatifi’nin başkanı oldu. Bunun için Sanayi Bakanlığı’na el yazısıyla verdiği mal bildiriminde 800 bin dolar nakit parası olduğunu beyan etti. Ayrıca evli olduğumuz dönemde, 6-7 çanta içinde 5 milyon dolar vardı. Bu para nereden geldi, nasıl geldi bilmiyorum ama vardı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!