Sokak hayvanları için beslenme noktaları

Güncelleme Tarihi:

Sokak hayvanları için beslenme noktaları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2010 11:14

UŞAK Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokakta yaşayan hayvanların aç ve susuz kalmaması için, kentin 20 noktasına su ve yemek kapları yerleştirerek beslenme odakları oluşturdu.

Uşak Belediye Başkanı MHP'li Ali Erdoğan, hayvanları koruma derneklerinin talebi üzerine bu işe giriştiklerini belirterek, “Bizim kadar vatandaşlara da önemli sorumluluklar düşüyor. İnsanlarımız sokakta yaşayan köpek ve kedilere duyarlı olsunlar ve atık yemeklerini bu noktalara koysunlar” dedi.

Sokak hayvanlarına da her canlı gibi değer verdiklerini, bu konuda çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Başkan Erdoğan Atatürk Parkı, Tiritoğlu Parkı, Örnek Evleri, Ova Caddesi gibi mevkilerde yoğun olarak bulunan sokak hayvanları için 20 ayrı noktaya yerleştirilen beslenme odaklarının, Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenli olarak su ve yiyecek maddeleri ile doldurulacağını söyledi.

HAYVANSEVERLER OLUMLU BULDU

Belediyenin uygulamasının sevindirici olduğunu belirten Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Nebahat Arzu Avcu şunları söyledi:
“Başından bu yana sokak hayvanları için mücadele ediyorduk. Onların da bu dünyada yaşam haklarını savunup elimizden geldiğince çalışmalarımızı yürüttük. Önce kısırlaştırma, ardından aşılarını yaptık. Tek sorunumuz yemek ve içme sıkıntısıydı. Sokak hayvanları karnını çöp bidonlarından doyuruyordu. Hijyenik olmayan bu tip beslenmenin önüne geçebilmek için belediyeye beslenme odakları konusunda talepte bulunduk. Talebimiz uygun görüldü. Bundan sonra vatandaşlarımıza da önemli görevler düşüyor. Çöpe dökecekleri yemek atıklarını hayvan beslenme odaklarına bırakmaları yeterli.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!