Tuğper’in bayrağı İsveç dağlarında

Güncelleme Tarihi:

Tuğper’in bayrağı İsveç dağlarında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2010 00:00

Motosiklet tutkunu Tuğper Uzel, 1.5 yıl önce kazada öldü. Yurtdışı hayallerini paylaştığı Alman TIR şoförü arkadaşı onun öldüğünü öğrenince, Tuğper’in hediyesi Türk bayrağını, İsveç’te bir dağ evinin yanına dikti.

BABASI Tuğhan Uzel ve annesi Perihan Uzel’in isimlerinin birleşimiyle adını verdikleri oğulları 21 yaşındaki Tuğper Uzel, Caddebostan sahil yolunda 19 Ekim 2008’de geçirdiği motosiklet kazasında öldü. Tuğper, gümrük memuru babasıyla arasında çevirmenlik yaptığı Alman TIR şoförü Wolfhart Evers’le (45) arkadaş olmuş, motosiklet, bisiklet ve doğa tutkunu Evers’e İstanbul’u gezdirip yurtdışı hayallerini anlatmış, evindeki Türk bayrağını hediye etmişti.

Tuğper’in öldüğünü öğrenen Wolfhart Evers, onun verdiği bayrağı İsveç’teki dağ evinin yanına dikti. Çektiği fotoğrafı da Türkiye’ye gönderen Evers, Tuğper’in ailesini İsveç’e davet ettiği mektubunda, “Her şeyin ölümle sona erdiğini düşünmüyorum. Hepimizin gideceği yer orası ve kim bilir belki bir gün hepimiz orada bir araya geliriz. Dostunuz Wolfhart” diye yazdı. Tuğper Uzel’in motosiklet aşkı, 2004’te eve giren bir motosiklet kataloğu ile başladı. Babasının, düşük hacimli motora sahip scooter alma önerisine karşı daha güçlü bir motosiklet almak isteyen Tuğper’in ilk motosikleti Honda CBR 125 oldu.

Fotoğraf çektirdiği yerde kaza yaptı
/images/100/0x0/55ea4dc8f018fbb8f877186f


Motosikletiyle Caddebostan sahil yolunda gezmeyi çok seven Tuğper bir gün annesi Perihan Uzel’i de alarak sahile gitti ve burada fotoğraf çektirdi. Askere gitmeden önce daha güçlü bir motosiklet almak isteyen Tuğper Uzel, ailesinin de desteğiyle 600 CC’lik motora sahip Suzuki GSR marka motosikletine kavuştu. Tuğper, 19 Ekim 2008’de motosikletiyle fotoğraf çektirdiği yerden geçerken kaza yapıp hayatını kaybetti. Bir görgü tanığı, Tuğper’in kullandığı motosikletin yarış yapan bir otomobil tarafından sıkıştırıldığını söyledi.

Tuğper Uzel, ölümünden 15 gün önce ailesiyle birlikte gittiği memleketi Sivas’ta aile büyüklerinin yattığı Yukarı Tekke Mezarlığı’nı ziyaret etti. Uzel, motosiklet kazasında ölümünün ardından şehitliğin karşısındaki bu mezarlığa defnedildi.

Adli Tıp raporu bekleniyor

BAŞKA bir araçla yarış yaparken yol üzerindeki motosiklet sürücüsü Tuğper Uzel’e çarparak ölümüne neden olduğu iddia edilen Kadir Demirli’nin “Taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanmasına 8 Nisan’da devam edildi. Duruşmadan önce Tuğper Uzel’in arkadaşları ve babası, adliye önüne motosikletleriyle gelerek protesto sürüşü yaptılar. Duruşma, tanıkların dinlenmesi ve kazaya karışan araçla ilgili Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklenmesi için ertelendi. Baba Uzel, “Oğlumun tişörtünü hâlâ giyiyorum. Üzerine kokusu sinmiş. Kol saatini de kolumdan çıkarmıyorum. Suçlular cezasını çeksin” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!