AK Parti'den 50 vekil imzasını çekti

Güncelleme Tarihi:

AK Partiden 50 vekil imzasını çekti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2010 10:38

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Anayasa değişikliği teklifinde devam eden ‘imza’ tartışmaları nedeniyle önce kendi imzasını çektiğini, bunun üzerine 50’nin üzerinde AK Parti milletvekilinin daha tekliften imzasını çektiğini açıkladı.

İmza sayısının 184'ün altına düşmesinin üzerine taslak AK Parti’de yeniden imzaya açıldı.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay ise imza çekmenin yeterli olmayacağını AK Parti'nin Meclis'ten özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Saat 14.40: AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç 226 imza topladık. Anayasa teklifini bugün TBMM'ye tekrar sunacağız. Teklif Perşembe günü komisyona gelebilir.

Haberin Devamı



AK Partili Kılıç şöyle konuştu:

‘Kamuoyunda imzalar doğruydu değildi, TBMM Başkanı’nın imzası teklife girmişti girmemişti gibi yaklaşımlar, Anayasa değişikliğini gölgede bırakmaya yönelik tartışmalar şekline dönüştürüldü.

 

Bu en kapsamlı demokrasi düzenlemesinin bir imza tartışmasına kurban verilmemesi için ben bugün itibariyle teklifin altındaki imzamı gerçi çektim. Aynı saatlerde 50’nin üzerinde milletvekili arkadaşımız da imzalarını tekliften geri çektiler. Anayasa değişikliği teklifinin arkasındayız. İmzalar bakımından değil özü bakımından tartışılmasını istiyoruz. Şimdi bu sabah itibarıyla teklif yeniden imzaya açıldı.

 

Haberin Devamı

TAKVİM GECİKEBİLİR


Milletvekili arkadaşlarımız kendi iradelerini kullanarak teklife imzalarını koymaya başladılar. Anadolu’da olan arkadaşlarımız ise Ankara’ya gelerek imzalarını vereceklerdir. Meclis’e sunulan tasarının takvimini birkaç gün geciktirebilir.’

Gazeteciler Kılıç’a teklifte değişiklik olup olmayacağını sorunca buna yanıt, ‘Teklifte değişiklik söz konusu olur mu? Şimdiden söylenemez. Çünkü milletvekillerimizin özgür iradeleriyle bu şekillenecektir. Yine de bir sürpriz beklenmesin’

OKAY: MECLİS’TEN ÖZÜR DİLESİNLER

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, imza çekmenin yeterli olmayacağını AK Parti’nin yeni bir teklif getirmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca bu Anayasa değişikliği teklifinin sakatlandığını belirten Okay, ‘AK Parti’nin Meclis’ten özür dilemesi gerekir’ diye konuştu.

BOZDAĞ: DEĞİŞİKLİK OLABİLİR

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, anayasa değişiklik teklifinden bazı AKP’li milletvekillerinin imzasını çekme olayıyla ilgili konuştu. Bozdağ, milletvekillerinin, taslak üzerinde ki tartışmalara karşı imzalarını geri çektiklerini belirtirken, yeni bir teklif hazırlandığını ve hazır olması halinde bugün meclis başkanlığına sunulacağını söyledi. Bozdağ, yeni sunulacak teklif içerisinde bazı değişikliklerin olabileceğini belirtti.

 

Haberin Devamı

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AKP MYK toplantısına katılmak üzere geldiği AKP Genel Merkezi’ne girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anayasa değişiklik teklifinden bazı AKP’li milletvekillerinin imzasını çekme olayıyla ilgili konuşan Bozdağ, milletvekillerinin, taslak üzerinde ki tartışmalara karşı imzalarını geri çektiklerini belirtirken, yeni bir teklif hazırlandığını ve hazır olması halinde bugün meclis başkanlığına sunulacağını söyledi. Bozdağ, “Anayasada çok önemli değişiklikleri içeren bir teklif verilmişti. Gereksiz, yersiz, işin aslıyla ilgisi olmayan tartışmalar yapılıyor. Bizim bu tartışmalar nedeniyle bir kısım milletvekili arkadaşımız, bu tartışmalara son vermek ve işin özünün tartışılmasına imkan vermek için imzalarını geri çekmişlerdir. Şu anda da bir kısım arkadaşlarımız, yeni bir teklifi meclis başkanlığına sunmak için imzaya açmışlardır. Sanıyorum bugün o teklif sunulabilir” dedi. Bozdağ, yeni sunulacak teklif içerisinde bazı değişikliklerin olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

CHP'NİN İDDİASI

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, TBMM Başkanlığı'na sunulan Anayasa değişiklik teklifinin daha önce milletvekillerinin hazır halde bulunan imzalarıyla sunulduğunu ve bu imzaların içinde, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de Antalya Milletvekili olarak imzasının bulunduğunu öne sürmüştü.

Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ise iddiayı yalanlayarak, Anayasa değişiklik teklifinde imzasının olmadığını belirtmişti.

İLK TEKLİFTE İMZA KRİZİ YAŞANDI

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve bir grup milletvekili, 30 Mart'ta Anayasa değişikliği teklifini TBMM Başkanlığı'na 223 imzayla verdi.

AK Parti'nini TBMM Başkanlığı'na sunduğu Anayasa değişikliği teklifi için iki ayrı isim listesi olduğu ileri sürüldü. Listenin birinde TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile bazı Anayasa Komisyonu üyelerinin de imzası bulunduğu, yine aynı tarihli düzeltilmiş imza listesinde ise, Şahin ve bazı Anayasa Komisyonu üyelerinin isimlerin ve imzalarının üzerinin çizildiği kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!