TEKEL’e desteğin sonu tasdikname

Güncelleme Tarihi:

TEKEL’e desteğin sonu tasdikname
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2010 00:00

Çekmeköy Mehmetçik Lisesi’nin 24 öğrencisi TEKEL işçilerine destek için gerçekleştirdikleri eylem nedeniyle ‘dersi boykot ettikleri, slogan attıkları ve öğretmenlere karşı geldikleri’ gerekçesi ile tasdikname aldılar. Öğrencilerin karara 1 hafta içinde itiraz hakları var.

İSTANBUL Çekmeköy Mehmetçik Lisesi’nden 200 öğrenci, 25 Şubat’ta iddiaya göre Ankara’da eylem yapan TEKEL işçilerine destek vermek için okulda “TEKEL işçileri yalnız değildir” sloganları attı, bazı öğrenciler konuşma yaptı. Okul yönetimi önce anonsla, daha sonra da öğrencilerin yanına giderek etkinliği bitirmelerini istedi. Öğrencilerin çoğunluğu derslerine dönerken, 24 öğrenci etkinliği sürdürdü. Yaklaşık 2 saat süren eylemin ardından öğrenciler disipline verildi. Öğrenciler önce rehberlik öğretmenleriyle görüştürüldü, ardından savunmaları alındı. Öğrenciler daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 16 Mart’ta aldığı kararla 24 öğrenciye, “ders boykotu”, “slogan atmak” ve “öğretmenlere karşı gelmek” gerekçesiyle Ortaöğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği’nin 13/C maddesine göre tasdikname verilmesini onayladı.

Başka okula gidebilirler

Okuldan uzaklaştırılan öğrencilerin karara 1 hafta içinde yazılı olarak itiraz hakları var. Tasdikname verilen öğrencilerden A.U., “TEKEL işçilerine Türkiye genelinde destek verildi. Herhangi bir siyasi gruba mensup değiliz. Haksız yere okuldan atıldık. Bütün yasal haklarımızı kullanacağız” dedi.Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir yetkili, öğrencilerin yaptığı eylemin karşılığının “Örgün eğitim dışına çıkartılması” olduğunu, ancak çocukların eğitime devam etmesi için bunun hafifletildiğini ve “tasdikname” ile cezalandırıldıklarını söyledi. 2 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü okulun bulunduğu Sarıgazi’nin hassas bir bölge olduğunu savunan yetkili, “Bu 24 öğrenci eğitimlerine başka okullarda devam edebilir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!