Bir numaralı sanık emekli Koramiral Öğütçü

Güncelleme Tarihi:

Bir numaralı sanık emekli Koramiral Öğütçü
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2010 11:08

'Kafes Eylem Planı' iddiasıyla ile ilgili 33 sanıklı iddianame hazır... 65 sayfadan oluşan iddianamede bir numaralı sanık emekli Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Feyyaz Öğütçü... İddianamenin kabul edilip edilmeyeceği cuma günü belli olacak.

Haberin Devamı

Ergenekon savcıları Murat Yönder ve Ercan Şafak tarafından hazırlanan ve Poyrazköy davasıyla birleştirme talebiyle İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame, mahkeme heyeti tarafından incelenmeye başlandı.

 

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Emekli Binbaşı Levent Bektaş’ın ofisinde ele geçirildiği iddia edilen “Kafes Eylem Planı" na ilişkin iddianamede 3’ü tutuklu 33 sanık yer alıyor. Albay Mücahit Erakyol, Albay Levent Gülman ve Yarbay Halil Özsaraç’ın tutuklu olarak yer aldığı iddianamede sırasıyla Emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü, Güney Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, ile İzmir Foça Çıkarma Filosu Komutanlığı’ndan Tuğamiral Mehmet Ilgar da şüpheliler arasında...

 

Haberin Devamı

AVUKATLAR MÜŞTEKİ

 

Şüphelilerin ‘terör örgütü üyeliği’ ile suçlandığı iddianamede 7 ilin barolarına kayıtlı avukatlardan Hasan Hüseyin Tanrıverdi, Ali Aydın, Sebahattin Batur, Halil Hulki Özel, Murat Şahin, Süleyman Küçüksucu, Selçuk Acarözmen ise müşteki olarak yer alıyor.

 

65 sayfadan oluşan ve 6 ek delil klasörü bulunan iddianemenin kabulü veya reddine 19 Mart’ta karar verilmesi bekleniyor

 

DURUŞMALAR SİLİVRİ’DE OLABİLİR

 

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “Poyrazköy" ve “Amirallere suikast" davalarından sonra bu iddianamenin de kabulü halinde duruşmaların nerede yapılacağı konusunu gözden geçireceği öğrenildi. 3 davanın sanıklarının fazlalığı nedeniyle duruşmaların Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde değil, Silivri Cezaevi’nde yapılması gündemde. Mahkeme, bu konudaki kararını da davanın kabulü halinde hazırlayacağı tensip zaptında açıklayacak.

 

KAFES EYLEM PLANI

Haberin Devamı

Emekli Binbaşı Levent Bektaş, "Ergenekon" soruşturması kapsamında Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin 25 Nisan 2009 tarihinde İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesince "terör örgütüne üye olmak", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" ve "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi" suçlarından tutuklanmıştı.

 

İddiaya göre Poyrazköy kazıları sonrası Levent Bektaş'ın ev ve iş yerinde arama yapıldı.

 

Levent Bektaş'ın ofisinden ele geçirilen film CD'sinin arka planına "data stash" isimli bir program ile gizlenmiş dosya tespit edildi. Profesyonel bir biçimde gizlenen ve şifrelenen bu dosya uzman ekiplerin uzun süren çalışmaları sonucu açıldı.

 

Haberin Devamı

Dosyadan "Kafes Operasyon Eylem Planı" isimli doküman çıktı.

 

Plana göre AK Parti üzerinde iç ve dış baskıyı artırmak için Türkiye'de yaşayan gayrimüslimlere suikast düzenlenecek, azınlıkların yaşadığı mahallelerde bomba patlatılacak. Planı, Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe'nin hazırladığı ileri sürüldü.

 

Eylemleri çoğu Ergenekon Soruşturması"nda tutuklu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli muvazzaf ve emekli subaylar gerçekleştirecekti.

 

Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ile İzmir Foça Çıkarma Filosu Komutanlığı'nda görevli Tuğamiral Mehmet Ilğar ve emekli Koramiral Ali Feyyaz Öğütçü'nün planda adı geçen yasadışı yapılanmanın üst düzey yöneticileri olduğu da ileri sürülmüştü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!