Köpeğe tecavüz etti

Güncelleme Tarihi:

Köpeğe tecavüz etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2010 14:27

İZMİR’in Güzelbahçe İlçesi’nde M.A. adlı kişinin terkedilen bir eve götürerek 3 gün süreyle defalarca tecavüz ettiği kangal cinsi ‘Masum’ adlı gebe köpeğin karnındaki 9 yavru öldü, veterinerde yapılan operasyonla rahmi alındı.

Haberin Devamı

Güzelbahçe'de M.A. adlı kişi, iddiaya göre avukat Senem Avcı’nın, Sivas kangal cinsi 4 yaşındaki dişi köpeği ‘Masum’u geçen hafta tarla ortasındaki terkedilen binaya götürdü. Köpeği binaya kilitleyen M.A. defalarca tecavüz etti.

Avukat Senem Avcı tüm aramalara karşın köpeğini bulamazken, üçünçü gün mahalledeki çocuklar ‘Masum’u terkedilen binada gördüklerini söyledi. Hemen bu binaya giden Senem Avcı, içerde bir kişinin olduğunu görünce eve dönüp babasına durumu bildirdi. Baba Avcı da terkedilen binaya gittiğinde M.A.'yı köpeğe tecavüz ederken gördü.

Suçüstü yakalanan M.A. götürüldüğü karakolda ifadesinin ardından serbest bırakılırken, ayağa kalkamayan bitkin haldeki köpek de veterinere götürüldü. ‘Masum’un karnındaki yavruların öldüğünü belirleyen veteriner köpeği ameliyata aldı. Karnında ölen yavruları ve rahmi alınan ‘Masum’un tedavisine başlandı.

Haberin Devamı

Köpeğinin, yemeden içmeden kesildiğini söyleyen avukat Senem Avcı, ‘Masum’a 3 gün süreyle defalarca tecavüz ettiğini ileri sürdüğü M.A. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. ‘Masum’u çobanlardan aldığını söyleyen Avukat Senem Avcı, şunları söyledi:

“Masum' evimizin yakınlarındaki çobanların köpeği idi. Ancak, çobanlar herkesle çok iyi anlaştığı, sakin olduğu için bakmak istemediler, biz de onu sahiplendik, evimize aldık. Geçen hafta üç gün ortadan kayboldu çok aradık. Ancak, bulamadık. Çocuklar köpeği evimizin yaklaşık 50 metre uzağında tarlaların arasında olan metruk evde gördüklerini söyledi. Bunun üzerine evin oraya gittim. Kapı kapalıydı, bir delik vardı oradan baktığımda içeride bir adam gördüm. Eve döndüm babama söyledim. Babam gitti. Camdan baktığında bu kişinin köpekle cinsel ilişkide olduğunu görmüş. Yakalayıp, karakola götürdüler. Hayvanlara tecavüz etmenin doğru dürüst bir cezası olmadığı için akşam serbest kaldı. Ben de şikayetçi oldum.”

Köpeğinin sanki hayata küstüğünü belirten avukat Senem Avcı, “Bütün organları zarar görmüş, veteriner rahmini de almak zorunda kaldı. O günden beri tamamen hayata küstü, bize bile bakmıyor, doğru dürüst yemek yemiyor, sürekli minderinin üzerinde yatıyor. Veteriner her gün gelip kontrol ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Avukat Senem Avcı, köpeğine tecavüz eden M.A.'nın cezalandırılması için dava açacağını ve emsal bir karar aldırıp bu tür kişilerin cezalandırılmasını sağlamak istediğini söyledi.

Hayvanseverler kampanya başlattı

GÜZELBAHÇE'de köpeğe tecavüz olayı üzerine hayvanseverler, M.A.'nın cezalandırılması için cumhuriyet savcılıklarına dilekçe verilmesi için internet üzerinden kampanya başlattı. Hayvanseverler, bu tür olaylara 300 TL para cezası verildiğine dikkat çekerek, bu davaya müdahil olunmasını istedi. Dilekçe örneğinde şöyle deildi:

“5199 sayılı kanunun (Hayvanları Koruma Kanunu) 14/j maddesine göre, hayvana eziyet etmek, onunla cinsel ilişkiye girmek suçtur. Bu fiil tıp dilinde ‘zoofili’ (hayvanlarla cinsel ilişki) olarak adlandırılan ve ‘parafili' başlığı altında toplanan cinsel kimlik bozuklukları içine girmektedir. Bu bir ruh hastalığıdır. Kontrol edilmediği takdirde bu kişilerin sapkınlıklarını yine otokontrollerini kaybederek çocuklar başta olmak üzere insanlara yöneltebilecekleri göz önüne alınarak, şüpheli hakkında para cezasına ek olarak, kontrol altına alma, tedavi olma gibi yaptırımlarda uygulanmalıdır. Cezalandırılmadığı ve tedavi edilmediği sürece toplum sağlığını ve refahını tehdit eden şahıs hakkında şikayet zorunluluğu doğmuştur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!