Begüm’ü zehrin ‘H’si mi öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Begüm’ü zehrin ‘H’si mi öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2010 00:00

İstanbul Kadıköy’de, bir arkadaşının evinde aldığı aşırı doz uyuşturucudan hayatını kaybeden üniversiteli Begüm Veral’ın günlükleri mahkemede delil oldu.

Haberin Devamı

Uyuşturucu bağımlılığından kurtulabilmek için tedavi gören genç kızın günlüğüne yazdığı ‘H’ harfinin uyuşturucu aldığı günleri mi gösterdiği araştırılıyor.

KADIKÖY 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Kocaeli Üniversitesi Turizm İşletümeciliği bölümü 4. sınıf öğrencisiyken 23 yaşında aşırı dozda uyuşturucudan can veren Begüm Veral’e ‘zehiri’ satmakla suçlanan Aylin Bahadır, Mert Hotamış, Atasev Cin ve Erkan Sizer ile avukatları katıldı. Genç kızın balet babası Natık Veral ile balerin annesi Yeşim Argun de, zanlılarla ilgili iddiaları doğrulamak için, Eylül ayında aşırı dozdan can veren kızlarının günlüğünü, uyuşturucu alışverişi ve kullanımlarını göstermek için delil olarak mahkemeye sundu.

Zanlılar iddiayı reddetti

2 Eylül 2009’da can veren Begüm’ün arkadaşlarıyla buluşmalarını anlattığı notlarındaki ‘H’ harfinin, zanlılardan uyuşturucu aldığı günleri simgelediği iddialarını, hakim de son duruşmada zanlılara sordu. Ancak zanlılar iddiaları kabul etmedi. Zanlılar  Cin ve Bahadır, günlükte yer alan simgelerin anlamamını bilmediklerini ve Begüm’e uyuşturucu madde vermediklerini de iddia ettiler.

‘H, harikulade’ mi

Begüm Veral’ın değişik tarihlerde günlüğüne düştüğü “İş çıkışı Aylin’le görüştüm. H.”, “İş çıkışı Aylinlerin oraya gittim, Atasev’de gelmişti H.”, ”Akşamüstü 4 buçuğa kadar evdeydim. 5’te Aylin’le buluştuk burgerde H.” şeklindeki kısa notlarındaki H harfinin, uyuşturucu alıp kullandığı günleri göstermek için “harika, harikulade” anlamında kullandığı öne sürüldü.

Mahkeme heyeti, başka bir suçtan tutuklu olan Aylin Bahadır’ın Begüm Veral’e uyuşturucu satmaktan tutuklanmasına karar vererek duruşmayı erteledi. Begüm Veral’e uyuşturucu sattıkları gerekçesiyle Aylin Bahadır, Atasev Cin ve Erkan Sizer’in 15 yıla kadar, Mert Hotamış’ın ise 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Haberin Devamı

Artı ve eksiler ne anlama geliyor

MAHKEME, Begüm Veral’ın günlüğüne yazdığı ve ‘artı ve eksi’ işaretleriyle uyuşturucu temini ile ilgili para trafiğini anlattığı sanılan notları da araştırıyor. Bu notlardan bazıları da şöyle:
“Engin gelip aldı beni, çok güzeldi ama Annem + 30”
“Ata oradaydı + 50”
“Akşam eve erken döndüm annem + 50”
“Maaşımı aldım + 635”
“Aylin’le buluştuk – 30”
“İzmit’te Akın’da kaldım annem + 20, gece babamda kaldım + 20”
“4 buçuğa kadar evdeydim 5 ‘te Aylin’le buluştuk burgerde + 30”
“Anneannem odada + 50”

Haberin Devamı

‘Aylin eski eroinman ama iyi bir insan’

/images/100/0x0/55eaf5daf018fbb8f8a1d75e

BEGÜM Veral, günlüğünde tedavi için bulunduğu klinikte tanıştığı, Kocaeli Üniversitesi’nden uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle ayrılan Aylin Bahadır’ı da anlatıyor. 11 Şubat 2009 tarihli notlarda, bu tanışma şöyle anlatıyor: “Diğer oda arkadaşım Aylin abla. Ben geldiğimde zaten 14 gündür buradaydı. Adli olduğundan istediği zaman dışarı çıkamayacak durumdaydı.
‘Kolları morluk dolu’
Kollarındaki morluklar artık yara olmuş şişlikler içindeydi. 42 yaşında ve Erenköy’de oturuyordu. Konuştukça ortak tanıdıklarımız olduğunu görüyorduk. 20 senelik eroinmandı ama çok iyi bir insandı. En azından bana ilk gün çok yardımcı oldu. Nihan, Aylin Abla ve ben saat 23.00’te odalarımıza geçtikten sonra muhabbet hızla yol aldı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!