Yaşayıp Unuttuğumuz İstanbul

Güncelleme Tarihi:

Yaşayıp Unuttuğumuz İstanbul
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2010 00:12

Gazeteci Kadir Can’ın meslek yaşantısını icra ederken çektiği 130 fotoğrafın yer aldığı ve İstanbul Ticaret Odası Yayınları'ndan çıkan “Yaşayıp Unuttuğumuz İstanbul” kitabı kentin tarihinin canlı tanıklarından biri. İstanbul’un hızlı ve inanılmaz değişimini de gözler önüne seren fotoğraflar, kültürel ve sosyal değişimin de çarpıcı kimliğini ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

YAŞAYIP UNUTTUĞUMUZ İSTANBUL'DAN KARELER

Balıkçılıkla ilgili olarak yazdığı kitap için fotoğraf seçerken, İstanbul’daki değişimin farkına vardığını ifade eden Can, “1971'den beri çektiğim fotoğraflara bakınca, İstanbul'daki değişimin inanılmaz boyutlarda olduğunu gördüm. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar hızlı değişim yaşayan bir şehir olacağını zannetmiyorum. Bu değişimin birer belgesi gibi fotoğraflar...” diyor.

KADİR CAN KİMDİR

1951 yılında Büyükada’da doğdu. Günaydın'ın ardından, Hürriyet, Cumhuriyet, Güneş, Sabah gazeteleri ile Atlas ve Gezi dergilerinde görev yapan ve 1986 yılından bu yana Sipa Press Ajansının Türkiye muhabirlerinden biri olarak çalışan Can'ın fotoğraflarından bazıları Time, Paris-Match, Newsweek ve Stern gibi dergi ve gazetelerde de yayımlandı. Can, yurt içi ve yurtdışında katıldığı yarışmalarda 22 ödül kazandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!