Beşok çetesi cezalarına Yargıtay'dan onama

Güncelleme Tarihi:

Beşok çetesi cezalarına Yargıtaydan onama
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2010 11:27

İZMİR'de sinemacılar kralı olarak bilinen Yavuz Çamlıca, kardeşi Bülent Çamlıca, koruması ve şoförlerini öldüren, kamuoyunda ‘Beşoklar’ adıyla bilinen organize suç örgütünün liderleri ile üyeleri toplam 10 sanık hakkında verilen 4 kez ömürboyu hapse varan cezalar, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nce onandı. 18 sanık ise baraat etti.

İzmir'in çeşitli semtlerinde sahibi olduğu sinema salonlarından dolayı adı sinemacılar kralına çıkan Yavuz Çamlıca, borç para aldığı Erol Beşok ve kardeşi Halit Esat Beşok'la, bir süre sonra anlaşmazlığa düştü. Beşok'ların sinemaları devralıp işletmeye başlaması üzerine Yavuz Çamlıca şikayetçi olunca ortalık karıştı. Erol Beşok hakkında çete davası açıldı, bu suçtan hüküm giydi. Ardından Yavuz Çamlıca ve şoförü Enver Aktaş, 2 Şubat 2004 tarihinde Sahilevleri semtinde, Bülent Çamlıca ve koruması emekli polis memuru Ramadan Dindarlı ise, 13 Eylül 2004'te Karşıyaka ilçesinde uğradıkları silahlı saldırılarda öldü. Araştırmaların ardından polisin operasyonuyla çetenin lideri durumundaki Halit Esat Beşok, tetikçilik yapan Sabri Gönül, kardeşi Ali Gönül'le birlikte 28 kişi gözaltına alındı.

SANIKLARA CEZA YAĞDI

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklara ceza yağdı. Mahkeme heyeti Halit Esat Beşok, Ali Gönül ile kardeşi Sabri Gönül'ü, 4'er kez ömürboyu hapis cezasına, Turan Doğan'ı 2 kez ömürboyu hapis cezasına ve ayrıca dördünün 52'şer yıl hapisle cezalandırmalarına karar vermişti. Öldürme suçuna yardım ettikleri gerekçesiyle çete elemanlarından Gürcan Çatmataş, Ömer Özel, Cengiz Kalındamar ve Kadir Öztürk de 52'şer yıl hapse mahkum oldu.

Çete liderlerinden Halit Esat Beşok'un kardeşi Erol Beşok da, cezaevinde kendi aralarında düştükleri anlaşmazlık sonrası adam öldürmeye teşebbüs ve azmettirmek suçlarını işlemekten 11 yıl 3 ay hapse mahkum edildi. Grupla ilişkisi olmadığı belirtilen Şerif Astar ruhsatsız silah bulundurmaktan 10 ay hapis cezası aldı. Mahkeme Burhan Tarakçı, Raşit Atay, Ufuk Uysal, Ahmet Kuzu, Ayşe Can, Rukiye Can, Coşkun Karakaya, Kahraman Poyraz, Mehmet Ali Altın, Cavit Tezdavranan, Fikret Tezdavranan, İsmet Sezgin, Turgay Genç, Ömür Atçı, Zafer Yalkın, Cengiz Ceylaner, İsmet Ülçay ve Selçuk Doğan'ın da beraatini karalaştırdı.

TETİKCİ KARDEŞLER SÜRGÜN EDİLDİ

Buca Kırıklar Köyü'ndeki İzmir F Tipi Cezaevi'de, anlaşmazlığa düştükleri diğer çete üyelerinin öldürtmeye kalkıştığı Ali Gönül ve Sabri Gönül, infaz koruma memurlarıyla yaşadıkları sorunlardan dolayı da açlık grevine başladı. Disiplinsiz oldukları gerekçesiyle hücreye konulan kardeşler, açlık grevlerine burada da devam etti. Cezaevinde sorun yaşanmasına neden olmak ve otoriteyi bozmak suçundan, kardeşlerden Sabri Gönül Ankara Sincan F Tipi Cezaevi'ne, Ali Gönül ise, Kırklareli F Tipi Cezaevi'ne görderildi.

CEZALAR ONANDI

Yerel mahkemenin verdiği kararı inceleyen Yarıtay 1'inci Ceza Dairesi, sanıklar hakkında verilen hapis cezalarını onadı. Ceza dairesi bir tek, sanıklardan Ali Gönül, Sabri Gönül, Turan Doğan ve Şerif Astar hakkında 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçundan verilen adli para cezası kararını miktarı yönünden bozdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!