Bomba yüklü asker kamyonuna polis gözaltısı

Güncelleme Tarihi:

Bomba yüklü asker kamyonuna polis gözaltısı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 10, 2010 19:20

Ankara’da akşam saatlerinden bu yana hareketli saatler yaşanıyor… Ankara Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Gölbaşı’nda durdurulan sivil plakalı bir kamyonda çok sayıda silah ve bomba ele geçirdi...

Ancak sivil plakalı özel bir şahsa ait kamyonun TSK tarafından görevlendirildiği, kamyonun içinden askeri personelin çıktığı ve ellerinde görev kağıdının bulunduğu belirlendi… Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden sızan ilk bilgilere göre kamyonda 900 adet el bombası bulunuyor... TRT-2 ise kamyondaki 900 el bombasının seri numaralarının kazınmış olduğunu iddia etti…

Haberin Devamı

ANKARA'YI KARIŞTIRAN KAMYON EMNİYETE BÖYLE GETİRİLDİ

 

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele ekipleri bugün telefonla gelen bir ihbar üzerine operasyon için düğmeye bastı.

Ekipler, 06 BJ 9915 plakalı beyaz, üzeri mavi brandayla kaplı kamyonu Etimesgut civarında durdurdu. Yapılan aramalarda çok sayıda silah ve patlayıcı madde ele geçirildi. Ancak kamyonda bulunanlar, bu mühimmatın TSK'ya ait olduğunu askeri birliğe teslim edileceğini belirterek, ellerindeki görev kağıdını gösterdi.

Bunun üzerine Terörle Mücadele ekipleri, olayı Cumhuriyet savcısına bildirdi. Savcının talimatı üzerine kamyon incelenmek üzere polis korteji eşliğinde Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Haberin Devamı


Kamyonun TSK'nın mühimmat sevkiyatını gerçekleştirdiği ve Muğla'dan Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı'na gittiği belirlendi.

ANKARA'YA 12 KAMYONLA MÃœHÄ°MMAT SEVKÄ°YATI

Askeri yetkililer, silah ve mühimmat sevkiyatının kiralanan sivil plakalı araçlarca gerçekleÅŸtirildiÄŸini belirterek, bugün Ankara'ya benzer ÅŸekilde 12 ayrı sivil plakalı kamyonla silah ve mühimmat sevkiyatının yapıldığınıÂkaydetti.


Söz konusu uygulamanın rutin olduğunu belirten yetkililer, sivil plakalı kamyonların herhangi bir risk teşkil etmemesi için tercih edildiğini bildirdi.

MUÄžLA Ä°L JANDARMA KOMUTANI: MÃœHÄ°MMAT TSK'NIN

Muğla İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Karataş, mühimmatın askeriyeye ait olduğunu doğruladı.

Muğla İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Karataş, mühimmatın kendilerine ait olduğunu belirterek, "Mühimmatın tamamı Türk Silahlı Kuvvetlerine ait. Hepsinin sevk belgeleri var. Buradan rutin olarak gönderilen mühimmatlar ve üzerlerinde seri numaraları var. Mühimlmatın tamamı kayıt altında. Burada kullanılan askeri malzemeler" dedi.

Bomba yüklü asker kamyonuna polis gözaltısı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!