14 yaşındaki kız, 2 aylık hamile çıktı

Güncelleme Tarihi:

14 yaşındaki kız, 2 aylık hamile çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2010 12:52

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, rahatsızlanınca hastaneye götürülen 14 yaşındaki B.A.'nın 2 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. 29 yaşındaki Salih Ç. ile nikahsız evlendirildiği belirlenen B.A., yakınlarına teslim edilirken, babası, annesi ve birlikte yaşadığı kişi gözaltına alındı.

Akçakale'ye bağlı Bakışlar Köyü'nde dün öğlen saatlerinde aniden rahatsızlanan B.A., yakınları tarafından otomobille Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Acil Servis'te görevli doktorlar, muayene ettikleri küçük kızın 2 aylık hamile olduğunu saptayınca durum, polise de bildirildi.

Bunun üzerine inceleme başlatan polis, ifadesine başvurdukları B.A.'nın akrabası olan Salih Ç. ile 6 ay önce dini nikahla evlendirildiğini ve birlikte yaşadıklarınıbelirledi. Baş dönmesi ve mide bulantısı nedeniyle rahatsızlandığını, hamile olduğunu öğrenince kendisinin de şaşırdığını belirten B.A.'nın ifadesinin ardından, durumun bildirildiği jandarma ekibi, Bakışlar Köyü'ne gitti. Köyde çiftçilik yapan B.A.'nın babası Abdürrezzak, annesi Ayşe A. ve birlikte yaşadığı Salih Ç., jandarmalar tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 3 kişinin, Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanmasına başlanırken, B.A. ise Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla köydeki diğer yakınlarına teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!