14 yaşındaki çocuk okulda dehşet saçtı

Güncelleme Tarihi:

14 yaşındaki çocuk okulda dehşet saçtı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'de bir çocuk okulda silah tehditiyle 5 arkadaşını rehin aldı. Sağa sola ateş açan çocuk, 5 saatlik eylemini pizza, sigara, kola ve cips karşılığında bitirdi.

Dehşet verici olay Idaho Eyaleti'nin Potatello Kenti'ndeki bir ortaokulda yaşandı. 14 yaşındaki Mitchell Gushwa, okulun içinde silah çekerek müdürü kovalamaya başladı. Müdür kaçmayı başarırken çılgın öğrenci, 5 arkadaşını rehin aldı. Bu sırada öğrencinin okulun içindeki duvarlara ateş açarak korku yarattığı bildirildi.

Alkollü içki istedi

Polis, okul binasını kuşatma altına alırken bir yandan da Gushwa ile pazarlıklar başladı. Potatello'da gergin saatlerin yaşanmasına neden olan silahlı çocuk, teslim olmak için pizza, kola, patates cipsi, sigara ve içki istedi. İçki talebinin dışında tüm istekleri yerine getirilen Mitchell Gushwa, sonunda silahını teslim etti.

Pizzayı birlikte yediler

Olay kimsenin burnu kanamadan sona erdi. Soruşturma başlatan polis, rehine çocukların Gushwa ile işbirliği içinde olup olmadığını araştırmaya başladı. Polis Şefi Mike Stayner, ‘Pizzayı ve kolaları birlikte yiyip içtiler ve çöpleri binanın içine attılar’ açıklamasını yaptı.

ABD'de çocuk şiddet eylemleri yaygınlaşıyor

ABD okullarında bir süredir şiddet eylemleri tırmanışa geçti. Bir öğrencinin koro öğrencilerinin üzerine ateş açmasının ardından 24 Mart tarihinde de 11 ve 13 yaşlarındaki iki öğrenci pusu kurarak okuldan çıkan arkadaşlarına kurşun yağdırmışlardı. Saldırıda 1 öğretmen ve 4 öğrenci ölmüştü. Gerçekleştirdikleri korkunç eylemden pişmanlık duyduğu belirtilen iki küçük öğrenci şimdi ıslah evinde yargılanmayı bekliyorlar. 29 Nisan tarihinde yargı önüne çıkacak olan iki öğrenci, cinayet suçuyla yargılanacaklar. Ancak iki öğrencinin olayı işledikleri sırada reşit olmadıkları için en geç 18 yaşlarında serbest kalacakları tahmin ediliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!