13'ünde tetikçi çırağı 21'inde senatör oldu

Güncelleme Tarihi:

13ünde tetikçi çırağı 21inde senatör oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2002 01:58

Biz onun hem masum, hem de ayartıcı güzelliğine hayran olduğumuzda Natalie Portman 13 yaşındaydı. Luc Besson'un yönettiği Leon'da, çıraklık yaptığı kiralık katile aşık olan Mathilda'yı oynuyordu. Yıldız Savaşları üçlemesinin ilk filminde Naboo Kraliçesi Amidala olarak karşımıza çıktı.

İkinci film Klonların Saldırısı'nda artık 21 yaşında bir senatör. Kötülerin tarafına katılmasına ramak kalan Jedi şövalyesi Anakin'le aşk yaşıyor.


Yıldız Savaşları'nın yıldızı Natalie Portman


Bilimkurgu sineması klasiği Yıldız Savaşları dizisinin tüm dünyadaki hayranları aynı anda zıplasa, dünyayı yerinden oynatabilir. ‘Hayran’’ tanımlamasıyla bu dev kitleyi küçümsemiş bile oluyoruz. Bundan 25 yıl önce ilk filmi izleyenler kocaman adamlar oldu ama hala bir ışın kılıcı gördüklerinde akıllarını kaybediyorlar. İkinci üçlemede yeni nesil için ışın kılıçlarından ve Jedi Şövalyeleri'nden başka hayranlık nesneleri de mevcut. Mesela akıllı, güzel, yetenekli Natalie Portman.

Oyuncu bir anne ile doktor bir babanın kızı olarak 1981'de İsrail'de doğdu. Koyu renk saçları, iri gözleri ve zarif hatları olan tüm genç aktrisler gibi, o da ‘‘yeni Audrey Hepburn’’ olarak lanse ediliyor. Ama yıldız olmanın büyüsüne kapılmıyor. Kışın Harvard'taki psikoloji eğitimini sürdürüyor, yaz tatillerinde film çeviriyor.

Natalie Portman, 11 yaşında ailesiyle bir restoranda oturmuş, pizza yerken keşfedildi. Bir süre modellik yaptıktan sonra Luc Besson'un filmi Leon'da Mathilda rolünü kaptı ve Jean Reno ile oynadı. Sonraki filmi 1995 yapımı Heat'te Al Pacino'nun sorunlu üvey kızı rolündeydi. Ardından gelen Çılgın Marslılar'daki babası ise Jack Nicholson'dı.

Diğer filmleri arasında

Herkes Seni Seviyorum Der, Yıldız Savaşları-Gizli Tehlike ve Zoolander var. Portman'a hep iyi oyuncular eşlik etti. Yönetmenlerden yana da şanslıydı: Luc Besson, Woody Allen, Tim Burton, Michael Mann, Wayne Wang ve son olarak George Lucas. Tiyatro sahnesine de adım attı. 1997-98'de Broadway yapımı Anne Frank'ın Günlüğü'nde oynadı. Son rolü ise, Yıldız Savaşları'nın yeni üçlemesinde Kraliçe Amidala oldu.

Natalie Portman, perşembe günü gösterime giren üçlemenin ikinci filmi Klonların Saldırısı'yla ilgili bir röportajda şunları söylüyor: ‘‘Annem filmin afişlerini gördükten sonra 'Senin göğüslerin ne zaman bu kadar büyüdü?' dedi. Hayden'la (filmdeki sevgilisi Anakin) aynı yaşta olmamıza rağmen, ondan çok daha olgun görünmem gerekiyordu. Bu arada harika öpüştüğünü söyleyeyim! Filmde herkes gibi ışın kılıcı kullanmadığımdan, özel bir eğitim almam gerekmedi. Ben sadece etrafta koşuşturup, ateş ediyorum. Arada bir yere değil, karşımdakine ateş etmem için uyardılar o kadar. Ama daha çok elimde saç kurutma makinesiyle banyodan fırlayıp gelmişim gibi görünüyor.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!