Başbakan'dan suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Başbakandan suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2010 13:39

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, avukatlarından, parola ve işaret talimatnamesinde imzası bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunmalarını istedi.

Haberin Devamı

 

Alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, Erdek'teki parola ve işaret  iddialarıyla ilgili, talimatnamede imzası bulunanlar hakkında suç duyurusunda  bulunmaları konusunda avukatlarına talimat verdi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan'a yönelik hakaret içeren ses kayıtları  yayımlayan bazı internet siteleri hakkında, Erdoğan'ın avukatlarının dava  açacakları bildirildi.

Askeri savcılığın yürüttüğü 'parola' soruşturması kapsamında evi aranan Balıkesir Erdek Mayın Filo Komutanlığı'nda görevli Deniz Astsubay Çağrı Güler tutuklanmıştı.

Gölcük Donanma Komutanlığı'ndan gelen askeri savcılar Deniz Astsubay Üstçavuş Çağrı Güler'in evinde arama yapmıştı. Polisin de eşlik ettiği aramada, evde bulunan bazı evrak ve CD'lere el konulmuştu.

Haberin Devamı

Taraf gazetesi, Erdek Üs Komutanı Kıdemli Albay Bülent Keçeci'nin imzaladığı yönergede, 22 Şubat 2010 için kararlaştırılan garnizon parolasının "Adi", işaretinin ise "Başbakan" olduğunu yazmıştı. Yani "Adi diye seslenecek nöbetçi ere, "Başbakan" cevabı verilecekti.

Habere göre, "Adi/Başbakan" parola-işaret ikilisinin, akşamdan sabaha dek kullanımını emreden yönerge, Erdek Mayın Filo Komutanı Tümamiral Atilla Kezek'in bilgisine de sunulmuş.

Genelkurmay Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın konuyla ilgili soruşturma başlattığını açıklamıştı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!