Başbakan'ın önerisine CHP'li Kocaoğlu'ndan yanıt

Güncelleme Tarihi:

Başbakanın önerisine CHPli Kocaoğlundan yanıt
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2010 15:43

DENİZLİ'de düzenlenen Ekonomik Koordinasyon Kurulu Ege Bölge Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eylem yapan Tekel işçilerini Diyarbakır ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin işe alması buna karşılık Tekel'in arazilerinin belediyelere devredilebileceği yönündeki önerisine destek verdi. Aynı toplantıda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, “Bunu inceleriz, ona göre konuşuruz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve diğer bakanlarla birlikte ilk oturum sonunda düzenlenen basın toplantısına katılan Dinçer'e, gazeteciler Başbakan Erdoğan'ın İzmir ve Diyarbakır'daki belediyelerin Tekel işçilerini işe almalarını buna karşılık buralardaki Tekel arazilerinin bu belediyelere devredilebileceği önerisini sordu. Bakan Dinçer ise, şu ana kadar hiçbir belediye başkanı ile özel görüşmediğini kaydetti. Dinçer, “Tekel işçileri ile ilgili olarak belediyelerimizin herhangi bir kadrosu varsa, işçileri işe alırlarsa bundan sadece memnuniyet duyarız. Belediyelerin Tekel işçilerini istihdam etmelerinde hukuki bir engel yok” dedi.

Bakan Dinçer, yerelde de işsizlikle ilgili ciddi sorunlar yaşandığını belirtirken, “Bu Ege Bölgesi'nde de artıyor. Bazı belediyeler kendi işçilerini çıkarmaya başladı. İzmir'de birçok belediye çalışanlarını işten çıkardı. Benim önerim bu konuda popülist tavırlar ortaya koymak yerine yerel faydayı artırmaları şeklinde olur” diye konuştu.

Bakan Ömer Dinçer, Tekel işçilerinin kıdem ve ihbar tazminatlarını aldıklarını, iş arayan herhangi bir insandan farklı konumları olmadığını belirterek, Tekel işçilerine kendilerine tanınan bir aylık süreyi iyi değerlendirmeleri çağrısını yineledi. Dinçer, “Tekel işçilerinin şu an iş arayan diğer insanlardan farkı yok. Devlet hukukun kendisine verdiği imkanla bu kişileri 4-C statüsünde istihdam etme olanağı sağladı ve bu doğrultuda bir ay süre verildi. Bu süre bittiğinde işe başlama fırsatları olmayacak. Bu bir aylık sürenin iyi değerlendirilmesi kanaatindeyim” dedi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KOCAOĞLU: İNCELERİZ

Aynı toplantıya katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önerisiyle ilgili sorularına cevap vermedi. Kocaoğlu, “Şu an açıklama yapılacak bir durum değil. Bunu inceleriz, ona göre konuşuruz” demekle yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!