Üniversite sınav tarihi değişmiyor

Güncelleme Tarihi:

Üniversite sınav tarihi değişmiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2010 16:12

YÖK Üst Kurul Toplantısı bitti: YÖK karara yine itiraz edecek. Sınav tarihi ise değişmeyecek. YÖK itirazını 15 Şubat'ta yapacak.

Haberin Devamı

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Yekta Saraç,  “Üniversiteye giriş sınavı tarihlerinde, şu anki koşullar itibariyle, herhangi  bir değişiklik yapılmayacağını” bildirdi.

YÖK Yürütme Kurulunun, Danıştay'ın YÖK'ün farklı katsayı kararını  durdurmasını görüşmek üzere yaptığı toplantı sona erdi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Prof. Dr. Saraç,  Danıştay İdari Dava Dairelerine itirazın zamanı içerisinde yapılacağını  belirterek, “Danıştay 8. Dairesinin almış olduğu bu kararın, meselenin teknik  boyutunun tam olarak anlaşılamamasından kaynaklandığını zannediyoruz. Dolayısıyla  bizim bunun Dava İdareleri Kurulunda haklılığımızın tespit edileceğini  düşünüyoruz. Bu hususta haklılığımızın orada tescil edileceğine inanıyorum”  dedi.

Saraç, “Üniversiteye giriş sınavı tarihlerinin ertelenip  ertelenmeyeceği” yönündeki bir soruya da “Şu anki koşullar itibariyle, herhangi  bir değişiklik olmayacak” yanıtını verdi.

“Yapılacak itirazın reddedilmesi ihtimalinin gündeme gelip gelmediği”  sorusu üzerine Saraç, “Biz Danıştay 8. Dairesi'nin almış bu kararı, meselenin  teknik boyutunun yoğun olması dolayısıyla tam anlaşılamamasından kaynaklandığına  inanıyoruz. Dolayısıyla yapılacak itirazımızın bizim haklılığımızın tespit  edileceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Saraç, YÖK Genel Kurulu toplantısının da daha önce belirlenen tarihte  yapılacağını söyledi.

“Yeni bir formül üzerinde çalışmak için itiraz sonucu beklenecek mi”  sorusuna ise YÖK Başkanvekili Saraç, “Evet çünkü biz itirazımızda haklılığımızın  tespit edileceğine inanıyoruz” cevabını verdi.
     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!