Gullaksen cinayeti 11 yıldır çözülemedi

Güncelleme Tarihi:

Gullaksen cinayeti 11 yıldır çözülemedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2010 12:51

İZMİR Balçova'da 11 yıl önce, ormanda tecavüz edildikten sonra başına taşla vurularak öldürülen Norveçli 47 yaşındaki Eileen Gullaksen cinayeti tüm çabalara karşın çözülemedi. İl Jandarma Komutanlığı'nın cinayeti çözmek için özel ekip kurması, bugüne kadar toplam 21 bin 200 kişinin ifadesini alması ise sır olayı aydınlatmaya yetmedi.

Haberin Devamı

Norveçli 2 çocuk annesi, 47 yaşındaki Eileen Gullaksen, romatizma tedavisi için arkadaşı Marianna Holmedall'la birlikte 13 Nisan 1999'da Balçova Termal Tesisleri'ne geldi. Tedavisi sırasında tek başına yürüyüşe çıkan Gullaksen, ormanlık alanda başına taşla vurularak tecavüze uğramış halde bulundu. Gullaksen'in cansız bedeninden, şüpheli ve şüphelilere ulaşmak için DNA testiyle karşılaştırma yapmak için sperm örneği de alındı.

BİNLERCE KİŞİ SORGULANDI

Olayı çözmek için harekete geçen İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gullaksen'in arkadaşı Marianna Holmedall'ın ifadesini, o sırada tesislerde bulunan Norveçli, Bulgar ve Arnavut 64 turistin kan ve kıl örneğini hukuki engeller nedeniyle alamadı. Jandarma, olayın üzerinden iki yıl geçtikten sonra Norveç'e ekip gönderip ifade almak istedi. Kabul edilmeyince, sadece hazırlanan sorular, Norveç hükümetine gönderildi. Gerekli kişilerden alınan ifadeler de jandarmaya geri gönderildi, ancak herhangi bir faydası olmadı.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında, jandarma, olayla ilgili en ufak bir ipucu el edebilmek için bölge sakinleri, işçiler, çevre köylerdekiler, ziyaret için gelenler, toplam 21 bin 200 kişiyi sorgularken, bine yakın yerli ve yabancıdan alınan kıl ve kan örnekleri sonuca götürmedi. Öldürülen Gullaksen'in eşi Asbjörm Gullaksen, kızı Nina ve oğlu Ronny Gullaksen, sık sık İzmir'e gelip cinayetin aydınlanması için yetkililerle de görüştü. Ailenin, katil veya katillerin yakalanmasını sağlayacak kişiye 20 bin dolarlık vaadi de işe yaramadı.

MEDYUM BİLE GETİRİLDİ

Cinayetin bir türlü çözülememesi üzerine Gullaksen'in ailesi, Norveç'te medyumlar aracılığıyla faili meçhul cinayetlerin katillerine ulaşmayı içeren ‘Formemmelse for mord’ adlı programın yapımcılarına başvurdu. Program yapımcıları İsveçli medyum Lena Ranehag ve Norveçli medyum Deborah Borgen'i yanlarına alıp İzmir'e geldi. İki medyum, öldürülen Eileen Gullaksen'in ruhuyla sözde bağlantı kurup katilleri belirlemeye çalıştı. Ancak iki medyumda cinayetle ilgili ortaya farklı iddialar attı, faili meçhul olayı çözmeye güçleri yetmedi.
Tüm bunlara ve aradan geçen 11 yıla rağmen Gullaksen'in kim veya kimler tarafından öldürüldüğü belirlenemedi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli faili meçhul olaylara bakan savcının, yetkili makamlara her ay yazı yazıp bilgi istemesinden de sonuç çıkmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!