Çorum'da kuÅŸlar dondu

Güncelleme Tarihi:

Çorumda kuşlar dondu
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 10:56

Çorum'da gece eksi 5 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle sığırcık kuşları dondu. Ağaçta donan kuşlar belediye ekipleri tarafından toplanarak çöpe atıldı.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°NÄ°

KUŞLAR AĞAÇTA DONDU / Foto Galeri

TÃœRKÄ°YE'DEN KIÅž MANZARALARI - FOTO GALERÄ°

KUÅžLAR AÄžAÇTA BÖYLE DONDU / WEB TV  Â

        Â

Gece yarısından itibaren yağan kar yağışı kentte hayatı olumsuz etkiledi. Kentte yaşayanlar sabah işlerine giderken zorlandı. Araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Zincirsiz araçlar trafik ekipleri tarafından uyarıldı. Ekipler sabahın ilk saatlerinden itibaren kent merkezinde tuzlama çalışmalarını sürdürdü. Gece sıfırın altında 5 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı sığırcık kuşlarının donmasına neden oldu. Ağaçta donan kuşlar belediye ekipleri tarafından toplanarak çöpe atıldı.

Haberin Devamı

Çorum İl Özel İdaresi Yol Yatırım Şube Müdürlüğü ekipleri, şu ana kadar kapalı köy yolu bulunmadığını bildirdi. Ekiplerin herhangi bir olaya karşı hazır tutuldukları belirtildi. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri sığırcık kuşlarının sıfırın altındaki hava sıcaklıklarında kapalı ve korunaklı yer bulamaması, ağaç dallarında veya dışarda kalmaları durumunda donma risklerinin yüksek olduğu bildirildi.

Amasya'da etkili olan kar yağışı kent merkezinde yaşayanları zor durumda bıraktı. Ekipler kent merkezinde gerekse karayolunda tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Trafik ekipleri kontrollerini sıklaştırırken, zincir takmayan araçların geçişlerine izin verilmedi. Kapalı köy yolunun bulunmadığı belirtildi. Bu arada Samsun, Sinop ve Ordu’da kar yağışı etkisini kaybetti. Kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!