Gerilim büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Gerilim büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2010 23:30

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail Dışişleri Bakanlığı ile bu şartlarda diyaloğ söz konusu olmaz” dedi. İsrail'in en büyük gazetesinde Jerusalem Post'taki ise haberinde "Türkiye elçisini çekebilir" iddiasına yer verdi.

Haberin Devamı

  





 


 











 


















DİPLOMATİK AYIP İŞTE BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ - WEB TV

 

"TÜRKLER BİZE AHLAK DERSİ VERECEK EN SON KİŞİLER"

 

İŞTE KRİZE NEDEN OLAN DİZİ

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband’le yaptığı görüşmenin ardından İsrail-Türkiye arasındaki gerginlik, Kıbrıs ve Orta Doğu gibi konularla ilgili olarak Dolchester Hotel’de bir basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, burada yaptığı açıklamada, “İsrail Dışişleri Bakanlığı ile bu şartlarda diyaloğ söz konusu olmaz” dedi.

DİYALOG SÖZ KONUSU OLAMAZ

Haberin Devamı

Dolchester Hotel’de yaptığı konuşmasının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Dışişleri Davutoğlu, bir gazetecinin “Türkiye-İsrail gerginliği konusunda İsrailli meslektaşınızla son 24 saat içerisinde herhangi bir diyaloğunuz oldu mu? İngiltere ve ABD bu gerginliğe nasıl bakıyorlar, bu konuda bir tepki ya da yorum alındı mı?” şeklindeki sorusunu şöyle cevapladı:

“Hayır, bu şartlarda herhangi bir diyaloğumuz olmadı. İsrail Dışişleri Bakanlığı’yla da öyle bir diyalog da söz konusu olamaz. Çok açık söylüyorum: Ülkeler birbirleriyle görüş ayrılıkları içerisinde olabilirler. Ülkeler birbirlerinin değişik politikalarını tenkit de edebilirler. Ama, bütün devletlerin uyması gereken diplomatik ve nezaket kuralları vardır. Bu nezaket kurallarını göstermek devlet olmanın bir gereğidir. Sayın Başbakanımızın da açıklamasında vurguladığı gibi Dışişleri Bakanlığımız da gerekli açıklamakları yaptı. Bu konuda İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan gerekli, adımların atılmasını bekliyoruz.”

Miliband ile yaptıkları görüşmenin oldukça faydalı bir ziyaret olduğunu anlatan Davutoğlu, İngiltere Gölge Dışişleri Bakanı William Hague ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve yine aynı konuları kapsamlı bir şekilde ele alma fırsatı bulduklarını ifade ederek, Kings College’de yapacağı konuşmanın ardından Moskova’ya hareket edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

JARUSALEM POST : TÜRKİYE ELÇİSİNİ GERİ ÇEKEBİLİR

İsrail’in en büyük gazetesi The Jerusalem Post, önceki gün İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon’un karşısında “alçakta” oturtulan Türkiye Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’un, Arap asıllı bir İsrail milletvekiline, yakında danışmalarda bulunmak üzere Ankara’ya gideceğini ve bir daha geri dönmeyebileceğini söylediğini öne sürdü.

Jerusalem Post, Büyükelçi Çelikkol’un bu sözleri İsrail parlamentosu Knesset’in Arap asıllı üyesi Talib a-Sanaa’ya söylediğini iddia etti. Gazete, haberi henüz doğrulayamadığını da duyurdu.

Jerusalem Post’a göre, dünkü gerginlikten sonra bir açıklama da Türkiye’nin İsrail Büyükelçiliği’nden geldi. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, İsrailli Bakan Yardımcısı Ayalon ile Çelikkol’un daha önce Perşembe günü görüşmek üzere randevulaştığı hatırlatılarak, Ayalon’un sonradan randevuyu Pazartesi gününe çektiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, “Görüşmenin erkene çekilmesinin nedenini ve acil bir durum olup olmadığını öğrenmeye çalıştık, ancak bize bir şey olmadığı şeklinde yanıt verildi. Sabahki görüşmede de Ayalon garip davrandı ve bir yandan toplantıyı izlemeye gelen gazetecilere İbranice sert sözler sarfederken diğer yandan da gülümsüyordu. Büyükelçi, kendisinin selamlandığını düşünerek gülümsedi. Toplantı sıcak ve profesyonel bir havada gerçekleşti” denildi.

Büyükelçilik açıklamasında, Büyükelçi Çelikkol’un, söylenenleri anlamadığı belirtilerek, “Çelikkol, Ayalon’un sözlerini anlamış olsaydı, sert bir şekilde karşılık verirdi. Büyükelçi, Ayalon’un söylediklerini öğrendiğinde Ayalon’un kendisine tuzak kurmuş olduğunu anladı” diye devam edildi.

Haberin Devamı

Jerusalem Post, Türkiye ve İsrail medyasını damgasını vuran gerilim karşısında İsrail Başbakanı Netanyahu’nun sessiz kaldığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!