Kılıçdaroğlu: 'AKP birilerinin taşeronu’

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: AKP birilerinin taşeronu’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2010 17:27

MERSİN’de partisinin Yenişehir ilçe örgütünün kongresine katılan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirdi. AK Parti'nin toplumun en hassas duygularını kullanarak toplumu bölmeye çalıştığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “AKP Türkiye Cumhuriyeti’nin iktidarı değil, birilerinin taşeronudur” dedi.

Kongrede partililere hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Erzurumlu nüktedan Teyyo Pehlivan’a gönderme yaparak “Baykal ne diyorsa ikiyle çarpmak lazım” dediğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın doğru söylediğini belirterek şöyle konuştu:
“Baykal ne derse ikiyle çarpacağız. Başbakan Erdoğan’ın yolsuzluk dosyalarını da ikiyle çarpacağız. Halk eşitlikten yana, gelir dağılımı adaletinden yana, yenilikten yana. Ama halkı gerçek gündeminden uzaklaştırırsanız, akıl tutulması olur. Eğer halk etnik ve dini temelle bölünürse bir şey yapamazsınız. Toplumu en hassas duygularını kullanarak bölersiniz. AKP bunu yapıyor. Çünkü AKP Türkiye Cumhuriyeti’nin, bu ülkenin iktidarı değil, birilerinin taşeronudur.”

‘DIŞARIDAN ÇÖZÜM BEKLİYORLAR’

Türkiye’nin en karmaşık sorunlarından biri olan Güneydoğu sorunu konusunda en hazırlıklı partinin CHP olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, Güneydoğu Raporu’nun bunun kanıtı olduğunu kaydederek şunları söyledi:
“Çözüm diyorlar, açılım diyorlar ama ortada bir şey yok. Neden? Çünkü dışarıdan çözüm bekliyorlar. Sorunlarınıza kendi iç dinamiklerinizle çözüm üretemezseniz, dışarıdan çözüm üretirler. Avrupa tarihinde 100 yıl savaşları vardır. Mezhepler 100 yıl boyunca birbirlerini katletmişler. 18’inci yüzyıl Avrupa’sının siyaseti, 21’inci yüzyıl Türkiye’sinde hayat bulmaya başladı. Bunun sorumlusu AKP’dir. Ama biz bu sorunu kendi iç dinamiklerimizle çözeceğiz. Etnik kimlik kişinin şerefidir. Ama etnik ayrımcılığa, etnik siyasete izin vermeyeceğiz. Kişilerin etnik kökenlerini eleştirmeyeceğiz, ama onların işsizliğine, yoksulluğuna, açlığına çözüm üreteceğiz.”

CHP iktidarında ’Siyasi Ahlak Yasası’ çıkaracaklarını anlatan Kılıçdaroğlu ironi yaparak, böyle bir yasanın olmaması halinde kabzımalın Başbakan, naylon fatura kesenlerin Maliye Bakanı olacağını dile getirdi.

SENDİKA AĞALARI

Türk toplumunun olaylara sınıfsal olarak bakmayı unuttuğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu durumun en baştaki sorumlularının sendika ağaları olduğunu söyledi. Günümüzde TBMM e dahil olmak üzere tüm kamu kuruluşlarında taşeron işçi çalıştırıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ne demek taşeron? İşçi, kadrosu olmadan, asgari ücretle ömrünün sonuna kadar çalışacak. CHP, bu insanlık dışı uygulamaya göz mü yumacak? Hiçbir kamu kuruluşunda taşerona izin vermeyeceğiz. Parayı taşerona verene kadar işçimize veririz. Taşeronu da, 4/C’yi de kaldıracağız, işçilerimize ‘Senin paranla altına lüks araba çeken sendika ağasından hesap sor’ diyeceğiz” diye konuştu.

‘İŞSİZLER CANLI BOMBA’

AK Parti iktidarı döneminde ‘istihdam yaratmayan büyüme’ modelinin uygulandığını anlatan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir evde bir işsiz varsa o evde bir canlı bomba vardır. Bugün gazetelerde vardı, Güneydoğudaki vatandaş, terörün nedeni olarak en başta işsizliği görüyor. Biz ne yapacağız? Devlet eliyle Güneydoğu illerine yatırım yapacağız. Ekonomiyi faiz- borsa kıskacından kurtaracağız. Üreten ekonomi yaratacağız. Yoksulluğu yeneceğiz. Makarna dağıtarak mı yeneceğiz? Hayır! Sosyal devlet yoksul kadının banka hesabına para yatıracak, o parayla vatandaş ne istiyorsa alacak. Sağ elin verdiğini sol el görmemeli. Müslümanlıkta bu yok mu? Bunların Müslümanlığı da kağıttan karton.”

Mersin’de CHP Yenişehir ilçe örgütünün birinci olağan kongresi Garden Clup’da yapıldı. Kongreye CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Değer, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Mersin Milletvekilleri İsa Gök, Vahap Seçer ve Ali Oksal, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı ile çok sayıda delege katıldı.

Tek liste ile yapılan kongrede mevcut İlçe Başkanı Yunus Özdemir yeniden aday olurken, divan başkanlığına CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Değer getirildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!