134 yeni karakol niye inşa ediliyor

Güncelleme Tarihi:

134 yeni karakol niye inşa ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2013 00:00

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bütün halkımıza ve herkese dikkatli olmalarını, provokasyonlara karşı duyarlı olmaları çağrısı yapıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Demirtaş, bir televizyona yaptığı açıklamada, Lice’deki olayla ilgili sorumluların ortaya çıkarılarak, yargılanması gerektiğini belirterek, yeni karakol inşaatını köylülerin protesto ettiğini, insanları demokratik haklarını kullanabilmesi gerektiğini söyledi. Demirtaş, “Mademki sürece güveniyoruz, barışı getireceğiz bu topraklara ve hükümet bu konuda ciddi hazırlık içerisinde olduğunu söylüyorsa, somut olarak görmüş değiliz ama, 134 yeni karakola parasını niye yatırıyor? Köyün altyapısı, suyu kanalizasyonu yok. Fakat 2 karakol yapılıyor. O yatırım yapılacağına bundan sonra alt yapı, üstyapı yatırımları yapılmalı” diye konuştu. Demirtaş, şöyle devam etti: “Partililerimize  dikkatli olmalarını, provokasyona gelmemeleri çağrısını yapıyoruz. Protesto bir haktır, devletin bunun önünü açması lazım. Karakol  inşaatlarının ne acelesi var? Asıl provokasyonlarını önleyecek şey hükümetin sağduyulu açıklamaları ve sürecin ilerlemesine dönük somut pratik adımlar olacaktır.” Olaylara ilişkin diğer tepkiler şöyle:

GÜN GEÇTİKÇE GÜVENSİZLİK ARTIYOR
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı
ve Mardin bağımsız Milletvekili Ahmet Türk “Lice’deki olay, gerçekten toplumda bir güvensizliğin gelişmesine neden oldu. Barış umutlarını azaltan bir durum ortaya çıktı. Barışı kalıcı hale getirmemiz için mutlaka reformları önümüze koymalı, ‘Bu halkın talepleri neler, barışı nasıl sağlarız’ bütün açık yüreklilikle bunları tartışmanın zamanı gelmiştir. Toplumda müthiş beklentiler var ama bir gerginlik var ve gün geçtikçe güvensizlik artıyor.”

HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün “Hem Tunceli’de hem de Lice’de çıkan olayları, Gezi Parkı eylemlerinde başarılı olamayanların kursağında kalan heves olarak görüyorum. Bu eylemleri yapanlar, azınlığın da azınlığıdır. Bölge halkı sürecin başarıya ulaşmasını istiyor. Boşuna heveslenmesinler.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!