Hata tüm kuruma mal edilemez

Güncelleme Tarihi:

Hata tüm kuruma mal edilemez
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 00:00

Başbakan Erdoğan Genelkurmay Başkanlığı Seferberlik Tetkik Kurulu’nda arama sürerken, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda yaptığı konuşmada, tarihi bir süreç yaşandığını belirtti.

Haberin Devamı

İŞTE BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN O KONUŞMASI / WEB TV 

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, “Kurumlar arasında sorun varmış gibi göstermenin yararı olmaz. Kurumlar içinde hata yapan varsa tüm kuruma mal edilemez. Aziz milletimiz de oynanan oyunu görüyor. Bu süreç tarihi bir süreçtir. Bu süreç Türkiye’nin her birimizin istikbalinin yakından ilgilendiren süreçtir” dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddialarının ardından Genelkurmay Başkanlığı Seferberlik Tetkik Kurulu’nda aramaların devam ettiği saatlerde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda (DEİK) bir konuşma yapan Erdoğan şunları söyledi:

Herkes görevi neyse yapacak

Ülkede bir kaos varmış, sokaklar çatışma alanıymış, TV’de döndüre döndüre bunları gösteriyorlar. Öyle anlar geliyor ki, kurumlar birbirine girmiş sanıyorsun. Kim girmiş birbirine canım. Beşeri, insani şeylerden kaynaklanan yaklaşımlar olur. Bu devletin bir tanımı var. Bu tanım içerisinde her kurum, Anayasa ne tanım yapmışsa nereye oturtmuşsa herkes onu yapacaktır. Güvenlik güçlerimiz de yargımız da tanım ne ise görevini yapacaktır.
Hatalar eksikler yok mudur? Vardır. Ama bir yerden yakalayıp kurumlar arasında sorun varmış gibi göstermenin yararı olmaz. Her türlü iddia soruşturuluyor. Suç işleyen ayrım gözetilmeden yargının önüne çıkarılıyor. Ak ile kara ortaya çıkarıyor. Siyasetçiler olarak biz de sorumluluğumuzu, hukuk çerçevesinde üzerimize düşeni yapıyoruz. Kurumlar içinde hata yapan varsa asla ve asla tüm kuruma mal edilemez. Herkesin sorumlu davranması gerekiyor. İddialarla, dedikodularla, söylentilerle ülkenin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur.

Aziz milletimiz de oynanan oyunu görüyor. Bu süreç tarihi bir süreçtir. Bu süreç Türkiye’nin her birimizin istikbalinin yakından ilgilendiren süreçtir. Bütün mesele bu süreci birlik beraberlik kardeşlik içinde daha güzel günleri ülkemize ve insanımıza yaşatmak.

Bir kardeşlik projesi açtık

Her fırsatta ifade ediyorum. Ülkemizin bir terör sorunu var. Buna hayır diyebilir miyiz? Ülkemizin bir etnik unsur sorunu var, hayır diyebilir miyiz? Ülkemizin bir dini gruplar sorunu var, hayır diyebilir miyiz? Azınlıklar sorunu var, hayır diyebilir miyiz? Bütün bunları bir sorun alanları olarak masaya yatırıp ele alacak bir adım, milli birlik ve kardeşlik projesi açtık. Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla bir olacağız. Herkes kendi etnik unsuruyla övünebilir. Ama bütün etnik unsurlar da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında bulunmaktan Türk Milleti’nin bir ferdi olmaktan taaccüp etmemeli.
Bu ülkede Alevi, Sünni ayrımı yaptılar. Bizim kardeşlik projemizi baltalamaya çalışıyorlar. Türkiye’yi bu kutlu yürüyüşünden kimse alıkoyamaz. Kimse milletimizin moralini bozarak, karamsarlık pompalayarak kendine paye toplamaya çalışmasın. Kimse iktidarı ayrımcılıkla suçlayamaz. Kim bu sözü kullanıyorsa ayrımcı odur. Milletim bu oyunları görsün. Bu kirli oyunların, kirli senaryoların neye hizmet ettiğini görün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!