İlginç bir milli piyango hikayesi

Güncelleme Tarihi:

İlginç bir milli piyango hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2009 16:54

Milli Piyangonun yılbaşı özel çekilişine sayılı günler kala, Piyango İdaresi de tarihindeki ilginç bir hikayeyi kamuoyu ile paylaştı.

Haberin Devamı

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 1963 yılındaki yılbaşı özel çekilişi için bilet alan bir vatandaş, bileti kaybolmaması için odasının kapısına yapıştırır. Büyük ikramiyenin 2 milyon lira olarak belirlendiği bu çekilişte vatandaş, onda birlik bu biletine 10 lira ödemiştir.

Vatandaş çekilişten sonra biletini kontrol ettiğinde büyük ikramiyeyi kazandığını görür ve sevinçten havalara uçar. Payına düşen 200 bin lira o devirde büyük paradır. Piyangonun, biletin yırtılması halinde ödeme yapmayacağını bilen bu vatandaş, biletin yapıştırıldığı kapıyı özenle söktürür. Daha sonra da bir hamalın sırtına yükleyerek, Milli Piyango İdaresi Bahçekapı Şubesinin yolunu tutar.

Adının açıklanmasını istemeyen talihli, karlı kış gününde hamala taşıttığı kapılı bileti, “Aman dikkat, destur, açılın” diyerek zor bela Şubeye ulaştırdığında, kendisini karşılayan görevlilere “işte kapı, işte bilet” der. Görevliler hayretlerini gizleyemez, o zamana kadar çok ikramiye ödemişlerdir ama ikramiyeli biletin kapıyla getirildiğine ilk kez tanık olurlar.

Haberin Devamı

Görevliler, ikramiyenin ödenmesi için biletin incelenmesi ve arka yüzünün kontrol edilmesi gerektiğini söyler. Bunun için biletin yırtılmadan kapıdan sökülmesi gerekmektedir.

Büyük ikramiyeyi kazanan yılbaşı bileti, talihlinin “Aman dikkat edin, bilet yırtılarsa, paralar da gider” uyarısının eşliğinde, sıcak suyla yumuşatılarak birbir özenle kapıdan sökülür. Bu sırada oldukça heyecanlı dakikalar geçiren vatandaş da bileti yırtılmadan kapıdan sökülmesiyle derin bir nefes alır.
Biletin arkasının görevlilerce kontrol edilmesinin ardından talihliye ikramiyesi ödenir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!