Gözaltına alınan BDP'li başkanlar adliyede

Güncelleme Tarihi:

Gözaltına alınan BDPli başkanlar adliyede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2009 13:01

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik dün yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 9'u belediye başkanı toplam 34 kişi Adliye'ye tek sıra halinde getirildi.Hakkında yakalama emri bulunan Bğlar Belediye Başkanı Yüksel Baran da ifadeleri alınan 34 kişiye destek vermek için BDP'li Milletvekilleri ile birlikte geldiği adliyede gözaltına alındı. Böylece gözaltındaki belediye başkan sayısı 10'a çıktı.

Haberin Devamı

ADLİYEYE BÖYLE GETİRİLDİLER

BİNLERCE İNSAN BELEDİYE ÖNÜNDE TOPLANDI

6 Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan belediye başkanları ve diğer zanlıları, Diyarbakır Barosu'na bağlı 100 avukat savunuyor. Diyarbakır Merkez Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran da operasyon kapsamında gözaltına alınması için aranıyordu. Gözaltına alınanlara destek olmak için BDP'li vekillerle birlikte adliyeye gelen Baran da gözaltına alındı. Kapatılan DTP'nin milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de adliye gelerek Başsavcı Durdu Kavak ile görüştü.

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP'li 9 belediye başkanının da bulunduğu 34 kişinin yargılanmasına bu sabah erken saatlerde başlandı. Aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, Diyarbakır Merkez Suriçi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Diyarbakır merkez Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, kapatılan DTP'nin Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, Demokratik Toplum Kongresi sözcüsü Hatip Dicle'nin de bulunduğu 34 kişi özel yetkili 6 Cumhuriyet Savcı'sına ifade vermeye başladı.

Gözaltına alınan BDPli başkanlar adliyede
Gözaltılar için binlerce insan belediye önünde toplandı
İlk olarak Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay ve Hatip Dicle'nin ifadesinin alındığı öğrenildi. Alınan ifadelerden sızan ilk bilgilere göre savcı, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'a PKK'lı Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal ile teknik takibe takılan telefon görüşmesini ve bu kişilerle irtibatını sordu. Başkan Sadak da bu kişilerin DEP döneminden arkadaşları olduğunu ve onlardan talimat almadığını söyledi.

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLLERİ BAŞSAVCI İLE GÖRÜŞÜYOR

Gözaltına alınanların ifade verme işlemi adliyede devam ederken, aralarında Barış ve Demokrasi Genel Başkanı Demir Çelik ve kapatılan DTP'nin Milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Fatma Kurtalan, Sevahir Bayındır, Aysel Tuğluk, Özdal Üçer ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu bir gurup Diyarbakır Adliyesi'ne geldi. Milletvekilleri ve Baydemir, güvenlik koridorundan adliyeye alındı.
Öte yandan, adliye binasının etrafı polis bariyeri ile çevrildi. Adliye girişine sadece duruşması olanlar alındı. İki ayrı noktada üst araması yapılan adliyede, olağanüstü güvenlik önlemi alındığı görüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!