Parmak izi krizi

Güncelleme Tarihi:

Parmak izi krizi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2009 00:00

Savcı Zekeriya Öz’ün talimatıyla, ‘İrtica İle Mücadele Eylem Planı’nın fotokopisi Ankara’daki ofisinde bulunan Ergenekon tutuklusu avukat Serdar Öztürk’ün parmak izi alındı.

Talebi reddettiği halde parmak izi polis zoruyla alınan Öztürk, tutanağa, parmak izinin başka bir yere taşınacağından kuşkulandığını belirterek şerh koydu.

DENİZ Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı iddia edilen İrtica İle Mücadele Eylem Planı’nın fotokopisi Ankara’daki ofisinde bulunan avukat Serdar Öztürk’ün parmak izi, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün talimatıyla, cezaevinde polis zoruyla alındı. 26 Ekim’de, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ne gelen polisler, Savcı Zekeriya Öz’ün talimatıyla, Serdar Öztürk’ün parmak izini alacaklarını söyledi. Ancak Öztürk, parmak izi vermeyi reddetti.

‘Hakkımda delil üretilecek’

Parmak iziyle hakkında yeni deliller üretileceği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunan Öztürk, 2 Aralık’ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, ihbar mailleri ve bilgisayarlara yüklenen bilgiler ‘Maymuncuk’ olarak kullanılarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne operasyon yapıldığını iddia etti. Öztürk, bu belge ve CD’lerin İstanbul Teknik Üniversitesi laboratuvarlarında incelenmesini de talep etti.

Gerekçe: İlki iyi alınmamış

24 saat sonra, 3 Aralık’ta, Silivri’ye yine polisler geldi. Bu kez ellerinde Ergenekon savcısı Zekeriya Öz ve Silivri Cumhuriyet Savcısı Necip Doğan’ın talimatları vardı. Savcı Öz, Öztürk’ün cezaevine girerken alınan parmak izinde karakteristik özelliklerinin belirgin olmadığını belirtti ve görevlilere yardımcı olunmasını istedi. Savcı Doğan da, Öztürk’ün rızasına bakılmaksızın parmak ve avuç izlerinin alınması talimatı verdi.

‘Alın dediğimde alınmadı’

Bunun üzerine Öztürk, parmak izi tutanağına, şu şerhi düştü: “Mukayeseli parmak izi yapılmasını ilk ben talep ettim. Savcı Zekeriya Öz’ü de uymadığı için HSYK’ya şikayet ettim. Aylar sonra, iki kez parmak izi vermeme rağmen tekrar parmak izimin alınması, yeni deliller üretileceği şüphesini doğurmuştur. Parmak izimi rızam dışında veriyorum. Bu tarihten sonra hiçbir belgede çıkacak parmak izimin delil olarak kabul edilemeyeceğini belirtirim.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!